Eğitim Bir Sen Erzurum Şube Başkanı Karataş Açıklaması

Eğitim Bir Sen Erzurum Şube Başkanı Mustafa Karataş, yeni atanacak 40 bin öğretmenin, azımsanacak bir rakam olmamakla birlikte, ülkenin ihtiyacını karşılamada yetersiz olduğunu öne sürdü.


Karataş, şube binasında düzenlediği basın açıklamasında, Türkiye'de 2014-2015 eğitim öğretim yılında, acil çözüm bekleyen konular başlığında, eğitimle ilgili sorunlara değinerek çözüm önerilerinde bulundu.

Öncelikle eğitim sisteminde köklü bir değişime neden olan 4+4+4 reformunun ardından, mevcut ders içeriklerinin ve müfredatında bu doğrultuda bir an önce değişmesi gerektiğini savunan Karataş, insanların sahip olduğu ahlaki ve toplumsal değerlerin, müfredatın yeniden belirlenmesi noktasında öncelikle göz önüne alınması gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin birçok alanda çağ atladığı dönemde, artık insanların kılık kıyafetleriyle uğraşılmasını istemediklerini kaydeden Karataş, öğretmen ve öğrencilerin halen kılık kıyafet yönetmeliği nedeniyle okullarında problem yaşadıklarını ifade etti.

Öğretmenlere verilen ek ders ücretlerinde eşitsizlik ve adaletsizlik yaşandığını öne süren Karataş, uzun süredir bu ücretlerde iyileştirme yapılmadığını vurgulayarak ödemelerdeki ücret dengesizliğinin giderilmesini ve ek ders birim ücretinin en az 15 lira olacak şekilde yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı 40 bin öğretmen atamasını da yetersiz bulduğunu kaydeden Karataş, konuşmasına şöyle devam etti:

"40 bin öğretmen ataması için müracaatlar başladı.

Yeni öğretmen atamasında 40 bin sayısı azımsanacak bir rakam değildir. Fakat öğretmen ihtiyacı dikkate alındığında bunun yeterli olmayacağı açıktır. Eğitim sistemindeki reformları kalıcı kılacak olan, okullarda boş ders kalmaması ve sınıflarda sadece kadrolu öğretmenlerin olmasıdır. 40 bin atama sonrası yeni öğretmen atamasında 100 bin rakamına ulaşmak için imkanlar zorlanarak, öğretmen açığı nedeniyle yaşanan problemlerin önüne geçilmelidir."

Kaynak: AA