Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan IŞID açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da bazı televizyon ve gazetelerin genel yayın yönetmenleriyle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan IŞID açıklaması
Beylerbeyi Sarayı'ndaki toplantı, 2 buçuk saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündemindeki iç ve dış gelişmelere dair önemli açıklamalarda bulundu.

Toplantıya Beyaz TV Genel Müdürü Osman Gökçek de katıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dış ziyaretlerinden IŞID terörüne, yeni anayasadan çözüm sürecine kadar birçok konuda önemli açıklamalar yaptı.

Toplantının önemli gündem maddelerinden biri de IŞID terör örgütüyle mücadeleydi. Erdoğan, IŞID'le mücadelede Türkiye'nin ilk hassasiyetinin IŞID'in elinde bulunan 49 Türk vatandaşının can güvenliği olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'O 49 kişi kendi kardeşimiz kendi ailemiz kadar önemli, o yüzden hassasiyetle, çok dikkatli olmalıyız' dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, IŞID'le mücadele konusunda Türkiye'nin daha aktif olmasını isteyen muhalefete de yanıt verdi. Erdoğan, muhalefetin söylemlerinin 49 vatandaşımızın hayatını tehlikeye atabileceği uyarısında bulundu.