Eskişehir'de Ücretsiz Kanser Taraması Yapılacak

EskişŸehir Halk SağŸlığŸı Müdürü Kadir Demirel, Kanser Erken TeşŸhis Tarama ve EğŸitim Merkezinde ücretsiz kanser taraması yapılacağŸını bildirdi.


Demirel, yaptığŸı yazılı açıklamada, Türkiye'de sık görülen kanser türlerinden olan meme, rahim ağŸzı ve kalın bağŸırsak kanserlerinin tarama testlerinin yapılmasıyla erken dönemde teşŸhis edilerek daha kolay tedavi imkanı bulunduğŸunu anlattı.

Aile hekimleri ile KETEM tarafından yürütülen program kapsamında 30-65 yaşŸ arası kadınlara rahim ağŸzı, 40-69 yaşŸ arası kadınlara meme kanseri, 50-70 yaşŸ arası kadın ve erkeklere kalın barsak kanseri tarama testlerinin yapıldığŸını belirten Demirel, şŸunları kaydetti:

"Aile hekimleri tarafından belirlenen kişŸiler Aile SağŸlığŸı Merkezlerinden EskişŸehir Halk SağŸlığŸı MüdürlüğŸü araçları ile alınarak KETEM'e getirilecek ve tüm taramaları ücretsiz yapılacaktır. Ayrıca aile hekimlerinde kendilerine başŸvuran kişŸilerin kalın barsak ve rahim ağŸzı kanseri tarama testlerini aile sağŸlığŸı merkezlerinde yapabileceklerdir. KETEM'de taramaları yapılan vatandaşŸlarımız tekrar alındıkları yere araçlarla bırakılacaktır. Belirtilen yaşŸ gruplarındaki kadın ve erkek vatandaşŸlarımızın aile hekimlerine başŸvurarak ücretsiz tarama testlerini yaptırmaya davet ediyoruz."

 
Kaynak: AA