Kızıltepe Stk Platformu'ndan Federasyon Kurma Kararı

Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından gerçekleştirilen toplantıda oy birliğiyle federasyon kurma kararı alındığı belirtildi.


Platform Başkanı Mehmet Şerif Öter, yaptığı açıklamada, platformun 3 yıl önce kurulduğunu ve 32 dernek bileşeninden oluştuğunu söyledi.

Farklı görüş ve çalışma alanlarına sahip sivil toplum örgütlerinin katılımı ile platformun örnek olduğunu ifade eden Öter, 3 yıllık süreçte platformun sivil toplum alanında edindiği tecrübe ve yaptığı hizmetlerin daha da geliştirilerek toplumsal dinamiklere kurumsal kimlik kazandırmak istediklerini belirtti.

Öter, yaptıkları toplantıda oy birliğiyle federasyon kurma kararı aldıklarını kaydederek, şöyle dedi:

"Kuracağımız federasyon, demokrasi ve insan hakları evrensel ilkelerine bağlı, inanç ve düşünce özgürlüklerine saygılı, çağdaş, demokratik, hukuk devletini savunacak. İnsanların dil, din, etnik farklılıklarına bakmaksızın her kesime eşit mesafede, herkesi kucaklayan, hoşgörüyü savunan, insanların bir arada kardeşçe yaşamaları için çaba ve çalışmalarda bulunacak bir federasyon oluşturmak istiyoruz."

Platformun da demokrasi kültüründen ayrılmadan tüm siyasi partilere eşit mesafede ilkeli bir duruş sergilediğini savunan Öter, "Kuracağımız federasyon da siyasetin ne karşıtı ne de arka bahçesi olacaktır" diye konuştu.

Kaynak: AA