Eğitim Kurumları Yönetici Atamaları

Türk Eğitim-Sen İzmir Nolu 3 Şube Başkanı Adnan Sarısayın, eğitim kurumlarına bakan oluruyla öğretmen ataması ve yönetici görevlendirmesi yapmanın, usulsüz ve hukuksuz olduğunu savundu.

Sarısayın yaptığı açıklamada, okul müdür ve yardımcılarının da görevden alınmalarının ardından okullarında çalışamaz hale geldiğini iddia ederek, eğer bütün yöneticilerin değiştirilmesi niyeti varsa, okullarını yeni eğitim öğretim yılına hazırlayabilmeleri için bir an önce bu değişikliğin yapılmasını gerektiğini ifade etti.

Kurumlara bakan oluruyla öğretmen ataması ve yönetici görevlendirmesi yapmanın, kılıfına uydurulmuş da olsa usulsüz ve hukuksuz olduğunu belirten Sarısayın, bu noktada Türk Eğitim-Sen'in, bakan onayı ile yapılacak öğretmen atamaları ve yönetici görevlendirmelerine ilişkin düzenlemenin Anayasaya aykırı olduğu iddiasıyla Danıştay nezdinde dava açtığını kaydetti.

İzmir'de Konak Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü-2, Yüzüncü Yıl Olgunlaşma Enstitüsü, Çiğli İMKB Mesleki ve Teknik Lisesi, Altındağ Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Lisesi, öğretmenevleri ve halk eğitimi merkezlerinin idareci ve öğretmenlerini Milli Eğitim Bakanı'nın bizzat atayacağını ifade eden Sarısayın, şunları dile getirdi:
"Bu okullar neye göre seçilmiştir? Hangi kriterlere göre bu okullara idareci ve öğretmen atamaları yapılacaktır? Yoksa tek kriter yandaş olmak mı olacaktır? Kayırmacılığın ayyuka çıkacağı böyle bir yol neden seçilmiştir? Bilhassa öğretmenevlerine atamaların bizzat Bakan tarafından yapılması anlaşılmaz bir durumdur."
Kaynak: AA