İhh Mersin Şubesi'nden İsrail'e Konvoylu Tepki

İHH İnsani Yardım Vakfı İçel Şubesi tarafından İsrail'in Gazze'ye saldırıları araç konvoyuyla protesto edildi.

Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünde toplanan araç sahipleri, "Canlı Kalkan Ol" adlı kampanya için imza attı. Araç sahipleri, daha sonra Filistin ve Türkiye bayraklarıyla şehir merkezi ile sahil yolunda konvoy oluşturarak, İsrail'i protesto etti.
Şube Başkanı Mesut Kayacı, AA muhabirine Gazze'deki kardeşlere destek olmak ve siyonist İsrail'i kınamak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Halkın Gazze'deki insanlık dramına duyarlılığını arttırmayı hedeflediklerini ve bu doğrultuda Türkiye genelinde araç konvoyu başlattıklarını ifade eden Kayacı, şöyle konuştu.

"İnsanlar sadece televizyonlarda Gazze'yi, çocuk ölümlerini, harpleri görebiliyor. Bu milletin tepkili olduğunu, İsrail'i kınadığını, mazlumların da yanında yer aldığını herkes görsün istiyoruz. Siyonistlerin gözü Türkiye'nin de üzerinde. Onlar aslında harbi kaybettiklerinden ateşkes yaptılar. Onların aslında kara harekatından geri çekilmekle kendilerinin toparlanma sürecinde olduklarını biliyoruz. Tepkilerden korktuklarını da bildiğimiz için biz de tepkimizi ortaya koyuyoruz. Türk milletinin de sınırının olduğunu onlara göstermek için bu etkinliği yapıyoruz."
- "Canlı Kalkan Ol" kampanyası
"Canlı Kalkan Ol" kampanyası hakkında bilgi veren Kayacı, insanların dernekleri arayarak Gazze'ye nasıl yardımcı olabilecekleri konusunda danıştıklarını ve bunun üzerine böyle bir kampanya başlattıklarını dile getirdi.
Kampanyayla yardımda bulunmak isteyenlerden imza aldıklarını belirten Kayacı, "Herhangi bir durumda beraber hareket edebilmek, onlara bilgi verebilmek amacıyla birçok gönüllü kardeşimiz 'Gazze'ye gitmek istiyoruz' diyor. İHH'nın da bu konuda çalışması var. Tekrar Mavi Marmara'yı ve başka gemileri de Gazze'ye göndermek gibi. İmza kampanyasıyla şu an iletişimleri sağlamış oluyor" diye konuştu.

Kaynak: AA