Türk Eğitim-sen’den Hükümete Çağrı

Türk Eğitim Sen Van Şube Başkanı Kutbettin Yıldız, Meclis'te görüşülmekte olan torba yasasına ek bir madde konularak memurun maddi kaybının düzeltilmesi ve maaşlarının iyileştirilmesi noktasında hükümete çağrıda bulundu.

Türk Eğitim-sen’den Hükümete Çağrı

Şube binasında düzenlenen basın açıklamasında konuşan Türk Eğitim Sen Van Şube Başkanı Kutbettin Yıldız, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin temmuz ayında enflasyonun eksiyi göreceğini belirttiğini ancak bunun aksine enflasyonun artış gösterdiğini söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) temmuz ayına ait tüketici ve üretici fiyat endeksi verilerine de değinen Yıldız, “Temmuz 2014 tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yüzde 0.45 arttı. Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0.45 artış gösteren TÜFE, yılın ilk yedi ayında yüzde 6.18 on aylık toplamda yüzde 9.32 artış gerçekleşti” dedi.

Memur-Sen Sendikası sayesinde ilk defa 2014 yılı ikinci 6 aylık döneminde memurların zam almadığına dikkat çeken Yıldız, “Yapılan sözde toplu sözleşmede ise çocuk yardımı yok, aile yardımı yok, ek ders ücreti artışı yok, fazla çalışma ücreti yok, en önemlisi enflasyon farkı yok. 2014 yılında hedeflenen enflasyon oranı yüzde 5.2 iken 6 aydır ve yıl sonu hesaplarına göre enflasyon yüzde 9-10 olma ihtimaline karşı her ay memurun yüzde 4.5 oranında enflasyon farkı alması gereken hak kaybı söz konusudur. Ayrıca vergi matrahlarının yükseltilmemesi sebebiyle farkında mısınız acaba maaşlarınızdan 65 TL ile 260 TL arasında her ay vergi oranı sebebiyle kesinti yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Toplu sözleşmede memurları ateşe atan yanlışın düzeltilmesi konusunda hükümete çağrıda bulunan Yıldız, “Şu anda mecliste görüşülmekte olan torba yasasına ek bir madde konularak memurun bu maddi kaybının düzeltilmesi ve maaşlarının iyileştirilmesi sağlanmalıdır. Her platformda Türkiye’nin büyüyen ekonomisinden bahsedenler, acaba memur maaşlarında da bir büyümeyi, bir iyileştirmeyi düşünüyor mu?” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasına Türk Diyanet Vakıf-Sen Van Şube Başkanı Mehmet Yazar, Türk Tarım Orman -Sen Van Temsilcisi Orhan Hamarat, Türk Haber-Sen Van Şube Başkanı Mehmet Tutaş ve Türk Eğitim-Sen Mali sekreteri Abdulmenaf Değer katıldı.

Kaynak: İHA