Aslantepe Kazı Başkanı Frangipane, Gürkan'ı Ziyaret Etti

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bulunan Aslantepe Höyüğü'nün kazı başkanı Dr. Marcella Franginape, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı ziyaret etti.

Battalgazi Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gürkan ve Frangipane, Aslantepe'nin dünya ve Türk tarihi açısından öneminin yanı sıra Malatya'ya sağlayacağı katkılar hakkında görüş alış verişinde bulundu.
Gürkan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Marcela Frangipane uzun yıllar Malatya'mızın tarihine ışık tutacak araştırmalar yapmışlardır. Kendilerine geçtiğimiz kervansaray buluşmalarında fahri hemşehrilik beratını vermiştik. Öğrencileriyle Malatyalıların gönlünde taht kurmuştur. Artık kendilerini misafir olarak değil ev sahibi olarak görüyoruz. Kervansaray buluşmalarında da hep yanımızda olmuştur. Aslantepe kültürel anlamda dünya kültürel mirasının ortak değeridir" ifadesini kullandı.
Frangipane ise Gürkan ile Aslantepe'yi daha iyi yerlere taşımak adına çalışacaklarını belirtti.

Türkiye'yi sevdiğini vurgulayan Frangipane, şunları kaydetti:
"Türkiye'yi seviyorum ama Malatya benim için çok farklı. Malatya tarihinin Aslantepe'de yattığını belirtmek isterim. Aslantepe'de 40 yılı aşkındır hizmet ediyorum. Aslantepe'nin daha çok tanıtımı için reklam lazım. Malatya için çok önemli bir tarih yeridir Aslantepe. Orduzu'da ve Malatya'da öğrencilere ve öğretmenlere tarihi anlatacak konferanslar yapacağız. Amerika'da, Aslantepe için konferanslar verdim. Başkanımızla el ele Aslantepe' yi daha iyi yerlere getireceğimizden eminim."
Kaynak: AA