Mazlumder, Suriyeli Sığınmacıları Ziyaret Ederek Moral Verdi

Gaziantep Mazlumder Şubesi bir süre önce Gaziantep’te saldırılara maruz kalan Suriyeli sığınmacıları ev ve iş yerlerinde ziyaret ederek moral vermeye çalıştı.

Mazlumder, Suriyeli Sığınmacıları Ziyaret Ederek Moral Verdi

Suriyeli sığınmacılarda maddi ve manevi destek veren Mazlumder bu kapsamda ziyaretlerini sürdürüyor. Mazlumder Gaziantep Şube Başkan Yardımcısı Abdürrahim Çelik ve dernek üyeleri, Suriyeli sığınmacı Abdülkerim Musabı evinde ziyaret etti.Ziyaretten memnun olduklarını ifade eden Abdülkerim, saldırılardan dolayı rahat uyuyamadıklarını ve her an bir saldırı maruz kalabilecekleri korkusu ile yaşadıklarını söyledi.

Yaşanan olayların ardından iş bulmakta da sıkıntı çektiklerini anlatan Abdulkerim, yetkililerin kendilerine sahip çıkmasını istedi.

Şube Başkan Yardımcısı Abdürrahim Çelik, Suriyelilerin artık hukuki bir statülerinin olması gerektiğini ifade ederek, “Savaş başladığından bu yana Suriyeli kardeşimize sahip çıktığımız gibi bundan sonrada mazlum Suriyeli kardeşlerimize sahip çıkacağız. Saldırıya maruz kalan Suriyelileri ziyaret ederek onlara moral vermeye çalışıyoruz. Bu tür moral ziyaretlerimiz devam edecektir. Yaptığımız ziyaretlerle güvenlik endişelerini ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Gaziantep artık, her inançtan ve her ırktan insanların kardeşçe ve dostça yaşadığı barış ve kardeşlik şehri olmalıdır” dedi.

Kaynak: İHA