Didim Apollon Tapınağı Çevresinde Kazılar Başladı

Aydının Didim ilçesinde Apollon Tapınağı çevresindeki kazı çalışmaları başladı.

Didim Apollon Tapınağı Çevresinde Kazılar Başladı

Bu yıl Didim Milet Müze Müdürlüğü sorumluluk alanında 3 kazının yapıldığını belirten Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka Didim Apollon kazı çalışmalarının başladığını, Priene kazı çalışmasının 4 Ağustos’ta başlayacağını söyledi.


Didim’de Dünyaca Ünlü Apollon Tapınağı çevresinde Alman Arkeoloji Enstitüsü 107 yıldır sürdürülen kazı çalışmalarına bu yılda başlandı. Tapınağın alt kısmında devam eden kazı çalışmaları 6-7 Ekim tarihlerinde sona erecek. Didim ve çevresindeki kazı çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka “Didim Apollon Kazı çalışmaları 21 Temmuz’da başladı ve 6-7 Ekim tarihlerinde sona erecek. Yine Apollon tapınağı içerisinde restorasyon çalışması yapılacak. Ayrıca Milet Antik kentindeki kazılar 15 Temmuz’da başladı; 31 Ekim’de sona erecek. Burada restorasyon çalışması ve depodaki eserleri restorasyon çalışması yapılıyor.” dedi
Aktakka, Priene’de sürdürülen kazı çalışmalarının Didim Milet Müze Müdürlüğü sorumluluk alanında olduğunu ve Uludağ Üniversitesinde görevli Prof. Hakan Mert danışmanlığında çalışmaların yapıldığını ifade ederek “Buradaki kazı çalışmaları 4 Ağustos’ta başlayacak ve 31 Ekim’de sona erecek” dedi.

Kaynak: İHA