Adanalı İzci Liderleri Zorlu Bir Eğitimi Başarı İle Bitirdiler

Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanlığının Bolu Aladağda açmış olduğu Arama Kurtarma ve Oymakbaşı Kursuna Adana ilinden katılan 13 İzci Lideri başarı ile geri döndüler.

Adanalı İzci Liderleri Zorlu Bir Eğitimi Başarı İle Bitirdiler

Adana Gençlik Spor Doğa ve İzcilik Kulübü Başkanı ve Eğitimci İzci lideri Ayhan Binboğa yaptığı açıklamada, federasyonun 11-17 Ağustos 2014 tarihleri arasında Bolu Aladağ kısık yaylası İzcilik Eğitim merkezinde açtığı kursta Türkiye genelinden 200 yakın izci Liderinin katıldığı zorlu bir faaliyet gerçekleştirdiklerini belirterek, "Arama Kurtarma, Oymakbaşı ve Ocakbaşı kurslarına Adana ilini temsilen değişik meslek gruplarından 13 izci liderimiz katıldı.

Hepsi de kurs sonucunda başarılı olarak Adana’ya döndü. Bu kurslar sayesinde çocuklar ve gençlerimizin daha güvenli bir ortamda milli manevi değerlerini almaları, izci kamplarında olabilecek tehlikeli durumlarda hareket tarzlarını öğrenmeleri sağlanacak" dedi

Binboğa ayrıca Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanlığının uyguladığı Kardeş-İz projesinin 3 döneminde (25 -30 Ağustos 2014)Adanalı izci Liderlerinin görev alacağını belirtti.

Kaynak: İHA