Deniz Feneri'nin Mazlumlara Yardımı Sürüyor

Deniz Feneri Derneği İletişim Koordinatörü Recep Koçak, "Bugüne kadar yaklaşık 1 milyon lira Gazze için bize bağış geldi. Bunların büyük kısmı şu anda ulaşmış durumda. Bağışları kabul etmeye devam ediyoruz. Çünkü Gazze hala direniyor, direnmesi de lazım" dedi.

Deniz Feneri Derneği tarafından Konya Ticaret Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda, dernek yetkilileri, bağışçı ve gönüllülerle buluşarak, derneğin yurt içi ve yurt dışı faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.
Derneğe Türkiye genelinde kuruluşundan bugüne yaklaşık 1,5 milyon kişinin yardım yaptığını ifade eden Koçak, kayıtlı 62 bin 500 de gönüllüleri olduğunu söyledi.

Dernek olarak hem Türkiye'deki hem de Suriye içindeki kamplarda yaşayanlara bugüne kadar 45 milyon lira ayni ve nakdi yardım yaptığını anlatan Koçak, bölgeye tırlarla yardımların ulaştırılmaya devam ettiğini aktardı.
Filistin'e yapılan yardımlara da değinen Koçak, "Gazze meselesi, gönül coğrafyamızın tam ortasındaki bir konudur. Deniz Feneri saldırıların başladığı günden itibaren gıda dağıtımlarını başlattı. Gazze'deki partner kuruluşumuzun hesabına para gönderip yardım başlattık. Bin aileye ekmek ulaştırıyoruz. Hedefimiz, ayda bir milyon ekmeğe ulaşmak" diye konuştu.

Koçak, Filistin'de kendi vatanını, namusunu ve mahremlerini korumaya çalışırken şehit olan 2 binin üzerinde Müslüman olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Gazze'ye tüp, ocak, ekmek, mutfak malzemesi ve su yardımlarına devam ediyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 1 milyon lira Gazze için bize bağış geldi. Bunların büyük kısmı şu anda ulaşmış durumda. Bağışları kabul etmeye devam ediyoruz. Çünkü Gazze hala direniyor, direnmesi de lazım. İsrail saldırılara devam ediyor. Deniz Feneri olarak yardımlarımızı ulaştırmaya devam edeceğiz. Diğer taraftan Sudan, Bangladeş, Somali ve Arakan'da çeşitli projelerimiz devam ediyor. Sayın Başbakanımızın bir heyetle, uygun olmayan koşullarda, ciddi riskler alarak Somali'ye gitmesi, Somali'nin tarihinde bir dönüm noktasıdır. O günden itibaren Deniz Feneri, TİKA ve AFAD gibi kuruluşlar, Somali'ye yardımlar yağdırmışlardır. Bütün dünyanın gündemine Somali gerçeği getirilmiştir. Bundan 3 yıl önce Somali'de insanlar açlıktan ölüyorlardı şimdi böyle bir şey kalmadı."
Koçak, Konya'da ise derneğe kayıtlı 20 bin 264 bağışçı olduğuna işaret etti.
Kentte 9 bin 514 ihtiyaç sahibi ailenin derneğe başvuruda bulunduğunu anlatan Koçak, yapılan araştırmalar sonucu, yardıma muhtaç olduğu belirlenen 6 bin 578 aileye bugüne kadar yardım ulaştırıldığını vurguladı.
Kaynak: AA