Chp'nin Olağanüstü Kurultay Tarihi Belli Oldu

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, CHP'de olağanüstü kurultayın, 5-6 Eylül 2014'te yapılması kararına ilişkin, "Genel Merkez özgüvenini kaybetmiş durumda. Çünkü, muhalif olarak çıkan ya da farklı görüşleri dile getirenlerin, örgütlerle bağ kurmasının engellenmesi söz konusu. 'İletişim kurmasınlar, kendi gerekçelerini anlatamasınlar' diye bu kadar baskın bir kurultay yapılıyor" dedi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurultayın yapılacağı Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'un yeterli olacağını düşünmediğini söyledi.

Kurultayın, kapalı bir spor salonunda yapılmamasının, seyircilere sınırlama getirileceğini gösterdiğini ifade eden Yılmaz, "Bu doğru bir yaklaşım değil, 1 hafta sonra yapılırdı, kapalı bir spor salonunda yapılırdı. Bütün partililerimizin, bu kurultay konusunda çok ciddi beklentileri var, en azından bu karşılanmış olurdu" diye konuştu.

Kurultayın yapılacağı 5-6 Eylül'ün, çok yakın bir tarih olduğunu dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:
"Genel Merkez özgüvenini kaybetmiş durumda. Çünkü, muhalif olarak çıkan ya da farklı görüşleri dile getirenlerin, örgütlerle bağ kurmasının engellenmesi söz konusu. 'İletişim kurmasınlar, kendi gerekçelerini anlatamasınlar' diye bu kadar baskın bir kurultay yapılıyor"
Genel Merkez yönetiminin, bütün demokratik teammülleri yok sayarak, bu şekilde baskın bir seçim yapması doğru bir yaklaşım değil. Bunun böyle olması bizim çalışmalarımızı engellemeyecektir, aksine daha da hızla çalışmaya devam edeceğiz."
-"Delegenin iradesini kimse etkileyemez"
CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter de kurultayın kısa bir sürede yapılacağını beklediklerini belirterek, CHP için hayırlı olması temennisinde bulundu.
Kurultayın 5-6 Eylül'de yapılacak olmasının kendilerine bir dezavantaj sağlamayacağını ifade eden Serter, "Adaylar daha yeni çıkıyor, adaylar açısından sorun olur. Çünkü daha adaylar netleşmedi. Onlara çalışması için maalesef yeteri kadar zaman kalmamış olacak ama bir sakınca görmüyorum" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın da kurultay kararının CHP ve Türkiye için yararlı olmasını dileyerek, "Partide bir tartışma var ve bu tartışmayı biran önce bitirmek lazım. Delegenin iradesi ortaya konulacak. Delegenin iradesini hiç kimse etkileyemez. Delegeler, 5-6 Eylül'de de kendi iradesini kullanacak, 15 Ekim denilseydi orada da kendi iradesini kullanacaktı. Kurultay tarihinde bir anormallik görmüyorum" değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA