Trabzon İl İstihdam Kurulu Toplantısı Yapıldı

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, "İstihdama yönelik geliştirilen projeler sayesinde ilimizdeki işsizlik oranı yüzde 1,6 oranında azaldı" dedi.

İl İstihdam Kurulu Toplantısı Trabzon Valisi Abdil Celil Öz başkanlığında yapıldı. Yürütme kurulunun projelerinin görüşüldüğü toplantıya ilişkin değerlendirme yapan Vali Öz, istihdam, mesleki eğitim, iş başı eğitimi ve istihdam garantili kurslarla ilgili bilgiler verdi.
İşsiz başvurularıyla işe yerleştirilenleri kıyaslandığında hem kamu hem de özel sektörde işe yerleştirme sayılarında önemli artışlar olduğunu belirten Öz, "Elimizdeki verilere baktığımızda bir önceki yılın aralık ayına göre ilimizde işsizlik oranı yüzde 1,6 oranında azaldı" dedi.

İş-Kur'un yürüttüğü çalışmalarda önemli değişim, dönüşümler yaşandığını ifaden eden Vali Öz, "Daha aktif, daha projeci ve piyasa esaslı çalışma mekanizması oluşturuldu. Bunun sonuçlarını da yavaş yavaş görüyoruz. İşe yerleştirmede Türkiye üçüncüsü olan ilimizde 2014 yılı Haziran ayı itibariyle 5 bin 533 kişi daha işe yerleştirildi" ifadelerini kullandı.
İstihdam garantili kurslar, işbaşı eğitimler ve meslek eğitimine yönelik kurslarımızla ilgili önemli kapasitelerinin olduğunun altını çizen Öz şu ifadelere yer verdi:
"İstihdam kariyer günleriyle ilgili çalışmalarımız üniversite ve diğer kurumlarımızla verimli şekilde gidiyor. Bu tür çalışmalarla ilimizde yeni yapacağımız endüstri meslek lisesi ve diğer ticaret meslek lisesi ile Arsin ilçemizdeki meslek lisesini tamamladıktan sonra istihdam konusunda daha iyi mesafeler alacağımıza inanıyorum."
Toplantıya Vali Yardımcısı Şükrü Kara, İş-Kur İl Müdürü Mustafa Sezgin ile il istihdam kurulu üyeleri de katıldı.

Kaynak: AA