Rabia Platformundan Bursalılara 'Yürüyüşe Katılım' Çağrısı

Rabia Platformunca yarın 81 ilde eşŸ zamanlı olarak "14 AğŸustos Dünya Rabia Günü" dolayısıyla yürüyüşŸ yapılacak. Mısır'daki darbe ve İslam coğŸrafyasındaki diğŸer ülkelerde yaşŸanan katliamların protesto edilecek yürüyüşŸün Bursa'daki etkinliğŸine tüm vatandaşŸlar davet edildi.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Bursa Temsilcisi ve EğŸitimciler BirliğŸi Sendikası (EğŸitim-Bir-Sen) şžube BaşŸkanı Numan şžeker, gazetecilere yaptığŸı açıklamada, Rabia Platformunun, Genç Memur-Sen koordinatörlüğŸünde, Alperen Ocakları, Genç MǜSİAD, Genç Birlik, Genç İHH, Akıncılar DerneğŸi, İpekyolu DerneğŸi, ǜNİAK, Gençlik Konseyi, TǜGVA, Genç TǜMSİAD, BİHMED, BİLDER ve bunların haricinde pek çok sivil toplum kuruluşŸunun katılımıyla oluşŸturulduğŸunu bildirdi.

Platformun, "14 AğŸustos Dünya Rabia Günü" kapsamında yarın saat 12.00'dan itibaren Orhangazi Parkı'ndan şžehreküstü'ne yürüyüşŸ düzenleyeceğŸini belirten şžeker, şŸunları kaydetti:
"Dünya Rabia Günü dolayısıyla Genç Memur-Sen öncülüğŸünde Mısır'da demokrasiye yapılan darbenin birinci yıl dönümü nedeniyle topyekun şŸekilde Rabia için meydanlara iniyoruz. İslam coğŸrafyasında zulüm yapanları kınamak, mazlumların yanında durduklarını haykırmak için 81 ilde eşŸ zamanlı gerçekleşŸtirilecek olan eylemler kapsamında Bursa Rabia Platformu olarak bizler de gerçekleşŸtireceğŸimiz yürüyüşŸle küresel adalet, insanlığŸın ölmemesi, insanı ve insanlığŸı yaşŸatmak için 'AyağŸa kalk ey insanlık', 'AyağŸa kalk ey ümmet' diyeceğŸiz. Dünyaya olan bu haklı haykırışŸımızda yanımızda olması ve sesimizin daha gür çıkması için tüm Bursa halkını yürüyüşŸümüze davet ediyoruz. 21'inci yüzyılın utanç vesikası olan başŸta Filistin, Suriye, Mısır, Irak, DoğŸu Türkistan, Filistin ve Arakan olmak üzere yeryüzündeki tüm vahşŸetlerin, işŸkencelerin, katliamların, idamların son bulması için herkesi ayağŸa kalkmaya davet ediyoruz. Mısır'da 'Darbeyi Ret ve MeşŸruiyete Destek' için cunta karşŸıtı gösteri yapanların idam cezası verilmesini de kınıyor, uluslararası arenayı yargısız infaza karşŸı ortak bir eylem planı belirlemeye davet ediyoruz."
 
Kaynak: AA