Erzurum'da, İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Erzurum İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Ahmet Altıparmak başŸkanlığŸında yapıldı.

Altıparmak, valilik salonunda düzenlenen toplantıda yaptığŸı konuşŸmada, yılda 4 defa yapılan il koordinasyon kurulu toplantısının üçüncüsünü gerçekleşŸtirdiklerini belirterek, haziran ayı sonu itibarıyla yatırımcı, kamu kurum ve kuruluşŸlarının valiliğŸe verdikleri yatırım izleme cetvelleri doğŸrultusunda kente yapılan kamu yatırımlarını anlattı.
Toplam proje tutarının 458 olduğŸunu vurgulayan Altıparmak, "Proje tutarı 5 milyar 854 milyon 16 bin liradır. Program yılı ödeneğŸi 543 milyon 505 bin 235 liradır. Gelen ödenek 591 milyon 917 bin 113 lira, harcama tutarı ise 216 milyon 808 bin 174 liradır" dedi.

Nakdi gerçekleşŸmenin yüzde 37 olduğŸunun altını çizen Altıparmak, 458 projeden haziran ayı itibarıyla 30'unun bitirildiğŸini, 298'ine devam edildiğŸinin, 130'una ise henüz başŸlanmadığŸını söyledi.
İnşŸaat mevsiminin hızlandığŸı temmuz, ağŸustos ve eylül aylarında yatırımların istenen seviyeye ulaşŸması için tüm imkanların seferber edileceğŸini anlatan Altıparmak, kuruluşŸ amirlerinin bu konuda azami gayreti göstereceklerini bildirdi.
Atatürk ǜniversitesi'nde organik pazar kurulması için talepler olduğŸuna değŸinen Altıparmak, "İyi bir başŸlangıç olabilir. Bu konuda çalışŸma yapılabilir" dedi.

Yatırımların ilçelerde takibi konusunda kaymakamların ilgisini beklediğŸini belirten Altıparmak, şŸunları kaydetti:
"Dul ve yetimlerin tespiti çok önemli. Ciddi sıkıntı yaşŸadıklarını ifade ettiler. Bunların takibiyle ilgili çalışŸma yapın. Yardımlar istenilen anlamda ulaşŸtırılamıyor. İşŸ verebileceğŸimiz birçok insana maalesef bize ulaşŸamadıkları için işŸ veremiyoruz. şžehrimizde o kadar ekonomik durumu iyi olan aileler var. En azından yetim çocuklara, dul kalmışŸ kadınlara yönelik mutlaka bir genel tespit yapılarak, bunlara yönelik genel faaliyetlerle ilgili çalışŸma yapmalıyız. Onlara yönelik özel çalışŸma başŸlatalım."
 
Kaynak: AA