Srebrenitsa'da Soykırım Yapılmasının 19’ncu Yıldönümü

Malatya Alperen Ocakları İl Başkanı Süleyman Solmazgül, “Srebrenitsa Katliamı, tarihin en büyük katliamlarından biridir” dedi.


Süleyman Solmazgül, Srebrenitsa’da 1995’in 11-17 Temmuz günleri arasında işlenen kötülük, bugünlerde bu büyük kötülüğün 19’ncu dolayısıyla hatırlandığını ifade ederek, insanlık tarihinin en büyük katliamlarından biri olan Srebrenitsa Katliamı'nın yıldönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

Solmazgül, “Bize yapmadığımız sözde Ermeni soykırımı, işlemediğimiz cinayetlerin hesabını sormaya ve parlamentolarında soykırım kararları almaya çalışanlar, hür dünyanın gözü önünde cinayetler işlemişler ya da seyrederek ortak olmuşlardır. Açıkta Osmanlı’dan intikam aldıklarını söylüyorlar’’ dedi
“Srebrenica soykırımında ve Bosna'da Bosna'da uygulanan bütün vahşet, siviller ve çocuklar dahil 11 bin kişinin öldürülmesi ve Srebreniça kentinde bazıları 20 yaşın altında 8 bin 300 Boşnak erkeğinin katledilmesinin planlayıcıları ve uygulayıcıları olmakla suçlanan Miloşeviç ve Karaziç, gibi alçak katiller sadece tetikçilerden ibarettir” dedi.

Solmazgül, "Ne yazık ki, bu soykırımın gerçek failleri, her biri bir 'tek dişi kalmış canavar' olan Hristiyan Batı dünyasıdır. BM Barış Gücü, aslında Sırp ve Hırvat gücü, NATO ve başta Hollanda olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerinin askerleri bu vahşete seyirci kalmış, hatta bir çok olayda Sırplarla birlikte soykırıma iştirak etmişlerdi” dedi.

Süleyman Solmazgül, bir kere daha bu katliamlara maruz kalmış tüm şehitlere Allah'tan rahmet dilediğini belirttiği mesajında, “Bosnalı kardeşlerimin acısını paylaşıyorum. 19’ncu yıldönümünde bu katliamı bir kere daha nefretle kınıyorum’’şeklinde açıklamasını tamamladı.
Kaynak: İHA