Muş Belediye Meclisi Toplandı

Muş Belediyesi Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Feyat Asya’nın başkanlığında yapıldı.

Muş Belediye Meclisi Toplandı

Yoklama, saygı duruşu, açılış konuşması, meclise havale edilen evraklar ve temenniler gündemi ile başlayan mecliste konuşan Belediye Başkanı Feyat Asya, yüce Allah’ın kullarına bir lütfü olarak sunduğu rahmet ve bereket ayı Ramazan’ı idrak etmenin sevinç ve mutluluğunun yaşandığını kaydetti.

Yıl içerisinde gönüllerin yumuşadığı, rahmet kapılarının açıldığı geceler, günler ve aylar olduğunu sözlerine ekleyen Asya, “İşte bunlardan biri de Peygamberimizin (s.a.v) ‘Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluştur’ diye haber verdiği Ramazan ayıdır. Ramazan ayının ve orucun şükre vasıta oluşu, nefsi terbiye edişi, sosyal ve ekonomik hayatta diğergamlık gibi duyguları pekiştirici yönü ön plana çıkmaktadır. Bu yönüyle bakıldığı zaman karmaşık ilişkiler bütünü olan sosyal ve ekonomik hayat içinde orucun, insanları şükre sevk eden bir ibadet, ilâhî bir terbiye olduğu muhakkaktır. En zaruri gereksinimlerin imsak ve iftar vakitleriyle sınırlandırılması, bu vakitler arasında ilâhî bir yasaklama getirilmesi, insanı madden ve manen şükre sevk etmekte ve günlük hayatını bu ilâhî emre göre ayarlamasını gerektirmektedir” dedi
Daha sonra yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Asya, “Sizlerle birlikte kararını almış olduğumuz çalışmalarımız başladı.

Bu yıl ilk defa Ramazan ayında şenlik düzenledik. Proje hazırlamak ve projelerle belediye hizmetlerini artırmak için kararını almış olduğumuz proje birimimiz kuruldu ve çalışmalara başladı.

Modern hayvan pazarı ve sebze hali inşaatımız devam ediyor. Şehrin muhtelif bölgelerinde başlattığımız bakım, onarım ve yapım çalışmaları sürdürülüyor. Amacımız halkımıza sizlerin de desteği ile daha etkin hizmet vermektir” ifadelerini kullandı.

Zaman zaman su sıkıntısı yaşandığını da hatırlatan Başkan Asya, “Belediye olarak gündüz ve gece vatandaşlarımızı mağdur etmeden belirli saatlerde su kesintisi yapıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızdan duyarlılık beklediğimizi burada sizlerin huzurunda bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Su sıkıntısını gidermek için Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Van bölge müdürümüz ile görüşmelerimiz oldu. İnşallah hükümetimizin de desteği ile bu sorunu da kısa sürede gidereceğiz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından meclis toplantısına katılan vatandaşların dilek ve şikayetleri dinlendi. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
Kaynak: İHA