İsrail Askerleri İle Filistinliler Arasında Çatışma Açıklaması

Batı Şeria'daki Tulkerm ve El Halil kentlerinde İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çıkan çatışmalarda 7 Filistinli yaralandı.

AA muhabirinin görgü tanıklarından aldığı bilgiye göre, 17 yaşındaki Filistinli Muhammed Hüseyin Ebu Hudayr'ın öldürülmesi olayını El Halil kentinin Bab ez-Zaviye Mahallesi'nde protesto eden Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada, askerlerin kullandığı gerçek mermilerin isabet etmesi sonucu 1 kişi yaralandı.
Görgü tanıkları, El Halil kentinin kuzeyindeki Beyt Amir beldesi yakınında da şiddetli çatışmaların yaşandığını ve askerlerin kullandığı göz yaşartıcı gaz bombasından onlarca kişinin etkilendiğini belirtti.

Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tulkerm kenti yakınında bulunan bir askeri kontrol noktasına taş atan onlarca gence askerlerin göz yaşartıcı gaz bombası, gerçek ve plastik mermiyle karşılık vermesi sonucu da 6 kişi yaralandı.
Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da, Doğu Kudüs'teki Şufat beldesinde sabah namazı için gittiği caminin önünden kaçırılmasının ardından ölü bulunmuştu. Filistinli yetkililer, ilk otopsi sonuçlarının, Ebu Hudayr'ın diri diri yakılarak öldürüldüğü yönünde olduğunu açıklamıştı. İsrail ise otopsi sonuçlarını henüz açıklamazken, olayla ilgili dün 6 kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu.
Kaynak: AA