Sahura, Davulcu Yerine Rumeli Ezgileriyle Uyandılar

Bursa Folklor Eğitim Merkezi ( BURFEM) üyesi gençlerinden oluşan folklor grubu, vatandaşları sahura akordiyon, def, darbuka, davul gibi enstrümanlarla Rumeli ezgileri çalarak kaldırdı.

BURFEM üyesi gençler, organizasyon için merkez Osmangazi ilçesi Gülbahçe Mahallesi'ndeki dernek lokalinde toplandı. Folklor kıyafetlerini de giyen gençler, akordiyon, def, darbuka, davul gibi enstrümanlarla Rumeli ezgileri çalıp, yöresel şarkılar söyleyerek Gülbahçe ve Selamet mahallelerinde sokakları dolaştı.
Organizasyona vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Rumeli ezgilerini çalan gençleri bazı sokaklarda durduran vatandaşlar, halay çekti. Bazı vatandaşlar neşeli organizasyonu gerçekleştiren gençlere Arnavut böreği, tatlı ve içecek ikram etti.
BURFEM Başkanı Adem Serbest, organizasyona ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 yıl önce başlattıkları bu etkinliği vatandaşların olumlu karşıladığını söyledi.

Gençlerle birlikte iki mahallede sokakları dolaşarak vatandaşları sahura uyandırdıklarını dile getiren Serbest, "Vatandaşlar da bizlere eşlik ediyor. Gecenin bir saatinde bizlere börekler, tatlılar yapıp hediye ediyorlar. Bu topladığımız yiyeceklerle de genç arkadaşlarımızla dernek lokalinde sahur yapıyoruz" diye konuştu.

Organizasyon, gençlerin dernek lokalinde sahur yapmasıyla sona erdi.
Kaynak: AA