Trabzon'da Engelsiz Yaşam Parkı Hizmete Açıldı

Trabzon'da engelsiz yaşam parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Özürlüler Destek Programı( ÖDES) kapsamında, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığının desteği ve Fatih Devlet Hastanesi'nin önderliğindeki ''Özür Dileriz'' projesi çerçevesinde Uzunkum Sahil yolunda yapılan Engelsiz Yaşam Parkı'nın açılışına, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Emniyet Müdürü Murat Köksal, proje koordinatörü Sürmene Devlet Hastanesi Başhekimi Hakan Usta ve vatandaşlar katıldı.

Öz, açılışta yaptığı konuşmada, Trabzon'da gerçekleştirilen projelerde, sosyal sorumluluğu paylaşma anlamında tüm kurumların son derece duyarlı olduğunu söyledi.

Yaklaşık 5 bin kişiye ulaşan bir proje süreci yürütüldüğünü belirten Öz, "Trabzon'a Vali olarak atandığım ilk dönemlerde yapılacak olan bu projenin sonunda somut bir adım atalım ve bu kapsamda engellilerin yararlanması için bir park alanı düzenleyelim dedik. Bu düşüncenin sonucunda da Engelsiz Yaşam Parkı oluşturuldu. Temennimiz projeyle bilinçlenen kesimle bu tarz mekanların gelişmesidir" dedi.

Gümrükçüoğlu ise engelli vatandaşların günlük yaşamlarında kullanabilecekleri binalar yapmayı amaçladıklarını ifade etti.

Usta da Trabzon'a güzel ve anlamlı bir tesis kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.


Kaynak: AA