Eskişehirli Şair Dr. Nedim Uçar, Azerbaycan Şiir Şöleninden Ödüllerle Döndü

Azerbaycan'da 9. Kapadokya Şiir Şölenine katılan Eskişehirli şair Dr. Nedim Uçar, Fahri Hemşerilik ve Katılım Onur Belgesi ile Azerbaycan Şildi ödülleriyle Eskişehir'e döndü.

Eskişehirli Şair Dr. Nedim Uçar, Azerbaycan Şiir Şöleninden Ödüllerle Döndü

Şiir Şölenini; Kapadokya Şairler Derneği Başkanı Ayşe Paslanmaz ve Azerbaycan Milletvekili Doç. Dr. Ganire Paşayeva'nın müşterek koordineleri ile düzenlendi.

Şölen; Azerbaycan'ın Başkenti Bakü' de Kültür Sarayın da, Gence ve Tovuz şehirlerinde yurt içinde ve yurt dışında 32 şairin katılımlarıyla gerçekleşti. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Şiir Şöleni; Türkiye, Bulgaristan, Moldova, Kosova, Kazakistan, Kıprıs Türk Cumhuriyeti ve Özbekistan olmak üzere birçok ülkeden şairlerin katılımı ile gerçekleşti. Şölene katılan bütün şair ve sanatçılara Azerbaycan Milletvekili Doç. Dr. Ganire Paşayeva tarafından 'Fahri Hemşerilik Beratı' ve 'Azerbaycan Şildi', Kapadokya Şairler Derneği Başkanı Ayşe Paslanmaz tarafından da şairlere 'Katılım Onur Belgesi' taktim edildi.

Türk Dünyası şair ve yazarların Azerbaycan'da buluştuğunu belirten Eskişehirli şair Dr. Nedim Uçar yaptığı açıklamada, ''Türkiye'den 14 şair ve yurt dışından 20 şair Azerbaycan'da düzenlenen '9. Kapadokya Şiir Şölenine' katıldı.

Şiir şölenin de hepimiz şiirlerimizi okuduk. Azerbaycan'da tarihi eserleri olan yerleri ve Türk Şehitliğini gezdik, Türk Şehitliğine karanfiller bıraktık ve dua ettik. Türk Şehitliğini gezerken duygulu anlar yaşadım. Azerbaycan askeri birlikte de 'Şiir Şöleni' düzenlendi ve okuduğumuz şiirlerden dolayı bizlere askeri kıyafet hediye edildi. Şiir Şöleninde' Azerbaycan Karabağ'dan, Türk Dünyasına gönül köprüsü oluşturduk. Azerbaycan halkı, Türkiye'ye büyük hayranlık duymaktadırlar' dedi.

Kaynak: İHA