Avrupa Serbest Bölgesi'nde Bilgisayar Üretimi

Tekirdağ'daki Avrupa Serbest Bölgesi'nde (ASB) faaliyet gösteren ve dünyanın önde gelen şirketinden birine masa üstü bilgisayar üreten firma, 500 milyon dolarlık ihracat hedefliyor.

Firmanın Türkiye Genel Müdürü Tuna Kardeş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011'den bu yana Avrupa Serbest Bölgesi'nde üretim yaptıklarını ve fabrikalarında 450 kişi istihdam ettiklerini söyledi.

Dünyanın önde gelen firmalarından birine masa üstü bilgisayar ürettiklerini, bilgisayarları Avrupa, Orta Doğu ve Afrika ülkelerine ihraç ettiklerini belirten Kardeş, şöyle konuştu:
"Türkiye'de, 2011'de başladığımız üretimimize iki hat üzerinden devam ediyoruz. Eylül ayından itibaren üçüncü üretim hattımızı da kuruyoruz. Bunun Türkiye'ye getirilmesi için gerekli çalışmalar yapıldı. Üçüncü üretim hattımızı kurarak çalıştırmaya başladığımızda, hem üretim hem ihracat hem de istihdam oranlarımız birbirine bağlı olarak artacak.''
Kardeş, yıl sonuna kadar 500 milyon dolarlık ihracat hedeflediklerini söyledi.

Şirketlerinin hızla büyüdüğünü ifade eden Kardeş, "Türkiye'de, 3 milyonuncu bilgisayarı üretmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bilgisayarı, fabrikanın girişinde hazırlattığımız özel bölümde sergiliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA