Akdeniz’de İki Metruk Binanın Yıkımı Gerçekleştirildi

İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Mesudiye ve Çankaya Mahallelerinde terk edilmiş metruk iki binanın yıkımı gerçekleştirdi.

Akdeniz’de İki Metruk Binanın Yıkımı Gerçekleştirildi

Akdeniz Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçede kentin estetiğini bozan, yıkılma riski nedeniyle can güvenliği açısından tehlike yaratan, madde bağımlılarının mesken edinmesi sonucu sosyal bir sorun haline gelen metruk binaların yıkım çalışmaları devam ediyor. Vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden yapılarla ilgili şikayet ve talepleri acilen işleme alarak yıkım işlemini başlatan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, bu kapsamda Mesudiye Mahallesi 5101 ile Çankaya Mahallesi 4727 sokakta bulunan terk edilmiş yapıları, bina sahipleri, muhtarlar ve mahalle sakinlerinin talebi üzerine alınan Encümen kararı sonucu çevre binalara zarar vermeden yıkarak, yarattığı tehlike ve görsel kirliliği ortadan kaldırdı.

Ekipler, yıkım öncesi mahallelerde güvenlik önlemi aldı. Sokakların yaya ve araç geçişine kapatılmasından sonra çalışmaya başlayan iş makineleri, her iki mahalledeki binaların yıkım işlemini dikkatle gerçekleştirdi. Yıkım sonrası oluşan inşaat tabakası da yine belediye ekipleri tarafından alındı. Metruk yapıların bulunduğu sokak sakinleri, yıkımı gerçekleştiren belediye ekiplerine teşekkür etti.

Mesudiye Mahallesi Muhtarı Osman Kütük de binanın yıkım işlemi sırasında yaptığı açıklamada, “Yıkılan bu binalar, sahipleri veya kiracılar tarafından kullanılmayan çok eski binalar. Madde kullananlar da böyle yerleri mesken ediniyor. Açıkçası mahalle sakinleri olarak korkuyorduk. Hatta bir kaç kez binada yangın da çıktı. Sokak dar olunca itfaiye ekipleri giremedi, damlardan su sıkarak yangın söndürüldü. Akdeniz Belediyemiz de sağ olsun bu konularda hassas davranıyor. Bu anlamda başkanlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA