Kayseri Şeker, Ayçekirdeği Alım Satımı Yapacak

Kayseri Şeker Fabrikası, şeker pancarının yanı sıra ayçiçeği alım satımı da yapacak.

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, yaptığı yazılı açıklamada, pancar konusunda çiftçiye gereken her türlü desteği verdiklerini ancak önümüzdeki dönemde çiftçinin diğer ürünleriyle alakalı da çalışma yapacaklarını ifade etti.

Pancar ekicilerinden gelen yoğun talep üzerine bundan sonra yönetim olarak çiftçinin münavebeli ekim dönemlerinde diğer ürünlerine de destek verme kararı aldıklarını belirten Akay, şunları kaydetti:
"Çiftçimizin ürünlerinin yok pahasına satılmasına müsaade etmeyeceğiz. Gerekirse kooperatif olarak çiftçinin ürününü alma konusunda piyasaya gireceğiz. Şu an için ağırlıklı olarak yemişlik ayçekirdeği üzerinde durmayı düşünüyoruz. Arkadaşlarımız yönetim kurulu üyelerimiz, kooperatif müdürümüz, genel müdürümüz hepsi bu konuda çalışma yapıyor. Amacımız çiftçinin hakkının başkalarına geçmemesi, çiftçinin hak ettiğini kazanmasıdır."
Çiftçileri, köylerinde ziyaret ederek, sorunları yerinde görmeye çalıştıklarını ifade eden Akay, ziyaretlerin bundan sonra artarak, devam edeceğini vurguladı.
Kaynak: AA