Uşak Üniversitesi'nde İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı Açıkalacak

Uşak Üniversitesi'nde 23 bölümün birinci ve ikinci öğretimlerinde isteğe bağlı ingilizce hazırlık sınıfı açılacağı bildirildi.

Rektör Prof. Dr. Sait Çelik yaptığı açıklamada, Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokuluna bağlı bölümlerde isteğe bağlı ingilizce hazırlık açılması teklifinin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edildiğini belirtti.

Toplam 23 bölümün birinci ve ikinci öğretimlerinde isteğe bağlı ingilizce hazırlık sınıfı açılacağını ifade eden Prof. Dr. Çelik, şunları kaydetti:
"Üniversitemizi tercih edecek öğrencilerin isteğe bağlı İngilizce hazırlık okuma imkanları var. Geçen yıl Mühendislik Fakültemizde başlayan isteğe bağlı İngilizce hazırlık sınıfı Fen Edebiyat Fakültemiz, İletişim Fakültemiz, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültemiz ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuzun bölümlerinde de olacak. Yabancı dil öğrenme fırsatını zorunlu kılmadan isteğe bağlı olarak vereceğiz."
Kaynak: AA