Ses Üyeleri Toplu Sözleşme Zamlarını Protesto Etti

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İçel Şubesi'ne bağlı memurlar, Toplu Sözleşme kapsamında yapılan zamları protesto etti.

Ses Üyeleri Toplu Sözleşme Zamlarını Protesto Etti

Öğle saatlerinde İçel Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen memurlar, sloganlar atarak tepkilerini ortaya koydular. Burada memurlar adına açıklama yapan İçel SES Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt, 2014-2015 yıllarını kapsayan Toplu Sözleşmenin sonuçlarının memurları daha zor duruma soktuğunu iddia ederek, "Sözleşmeye imza atan Memur-Sen yüzdelik yerine 123 TL seyyanen zamla yetinip enflasyon farkından yararlanmayı toplu sözleşme maddesine eklemeyince ücretlerimizdeki erime gözle görülür, hissedilir olmaya başladı.

Haziran ayı enflasyonu beklentilerin üzerinde yüzde 0,31 artarken Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilene göre altı aylık enflasyon yüzde 5,7 olarak belirlendi. Böylece kamu emekçilerinin aldığı zam ilk 6 ay için yüzde 3'ün altında kaldığı için 61 TL ile 235 TL arasındaki enflasyon farkının kamu emekçilerinin cebine girmesi engellenerek toplu satış sözleşmesinde milyonlarca kamu emekçisinin ve emeklinin hakları bir kez daha gasp edilmiş oldu" dedi.

Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin ücretlerinin erime tehdidi ile karşı karşıya kaldığını savunan Bozkurt, "Haziran'da aylık artış yüzde 0,3, yıllık tüketici enflasyonu yüzde 9,16, altı aylık tüketici enflasyonu yüzde 5,7, emekçilere ödenecek enflasyon farkı ise yüzde 0 olarak belirlenmiştir. Bu rakamlar sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin ne kadar yoksullaştığını göstermektedir. Yüzde 3 ya da yüzde 4'e indirgenmiş zam pazarlıkları, kamu emekçilerinin maaşlarının giderek erimesini engellemeye yetmektedir. Fiyat artışlarının sürüp gitmesi nedeniyle maaşlarımız erimekte ve enflasyonu dikkate almayan toplu satışlar kamu emekçilerinin mağdur etmektedir. Maaş zammı dışında bordrolarımız da yer alan diğer göstergelerdeki değişiklikler de insanca yaşanacak ücret anlayışından oldukça uzaktadır" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından memurlar, olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA