Saü Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sarıbıyık Açıklaması

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, teknoloji fakültesinden mezun olan öğrencilerin, mühendislik mesleğinin gerektirdiği tüm hak ve sorumluluklara hukuki olarak sahip olduğunu bildirdi.

Sarıbıyık, yaptığı yazılı açıklamada, üniversite adaylarının son günlerde birçok problemle karşılaştığını kaydetti.

Teknoloji fakültelerinden mezun olan öğrencilere "mühendis" ünvanıyla diploma verildiğini vurgulayan Sarıbıyık, "Dolayısıyla, mezunlarımız hukuki olarak mühendislik mesleğinin gerektirdiği tüm hak ve sorumluluklara sahiptir" ifadesini kullandı.
Sarıbıyık, ÖSYM kılavuzunda, teknoloji fakültesi bölümlerinin isimlerinde "mühendislik" teriminin geçtiğini ve mezun olan öğrencilerin diplomalarında da açık biçimde "mühendis" ibaresinin yer aldığını belirtti.

YÖK'ün aldığı kararla eşdeğerlik konusundaki çelişkiyi ortadan kaldıran yazıyı tüm kurum ve kuruluşlara gönderdiğini hatırlatan Prof. Dr. Sarıbıyık, açıklamasında şunları kaydetti:
"Daha detaylı bilgi almak isteyenler, fakültemizin web sitesi 'www.tf.sakarya.edu.tr' adresine bakabilirler. Teknoloji fakülteleri, diğer mühendislik eğitimi veren fakültelerden farklı olarak müfredatı daha fazla uygulamalı derslere dayanıyor. 8 yarı yıllık eğitim süresinin, 1 yarı yılı işletmelerde tam zamanlı uygulama şeklinde yürütülüyor. Bu sayede mezun öğrenciler sektörde mühendis olarak daha kolay iş buluyor."
Kaynak: AA