Elbistan'da Fahri Av Müfettişleri Göreve Başladı

Elbistan ilçesinde eğŸitimlerini tamamlayan fahri av müfettişŸleri göreve başŸladı.

DoğŸa Koruma ve Milli Parklar şŸefliğŸinde düzenlenen törende eğŸitimlerini başŸarıyla tamamlayan 12 fahri av müfettişŸine sertifikaları Bölge Müdürü Ayhan Deligöz tarafından verildi.

Deligöz, burada yaptığŸı konuşŸmada, av müfettişŸlerinin, DoğŸa Koruma ve Milli Parklar şžube MüdürlüğŸü ekipleri ile koordineli olarak kaçak avcılıkla mücadele edeceklerini belirtti.

Deligöz, kent genelindeki fahri av müfettişŸlerinin toplamda 22 olduğŸunu ifade ederek, "ArkadaşŸlarımız gördükleri olumsuzluklar karşŸısında tutanak tutma, belge sorma yetkilerine sahiptir. GerektiğŸinde kolluk kuvvetleri ile ortak hareket edebilirler ve bize bilgi verebilirler. Fahri av müfettişŸlerinin katkılarıyla kaçak avcılıkla mücadelemiz daha etkin şŸekilde sürecek" dedi.

Kaymakam Tuncay Akkoyun'da, fahri müfettişŸlerin normal işŸlerin yananda yaban hayatının korunması içinde zaman ayırıp fedakarlık yapmalarının örnek bir davranışŸ olduğŸunu aktardı.
Törene, Elbistan Belediye BaşŸkan Vekili Turgut AkbaşŸ, KahramanmaraşŸ DoğŸa Koruma ve Milli Parklar şžube Müdürü Hacı Kalınkütük ile Av Hayvanları ve Su ǜrünlerini Koruma ve YaşŸatma DerneğŸi BaşŸkanı Ali Haydar DoğŸan katıldı

 
Kaynak: AA