Antalya Havalimanı'nda Dış Hat Yolcu Rekoru

Devlet Hava Meydanları İşŸletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Antalya Havalimanı'nın 12 Temmuz'da dışŸ hat yolcu girişŸinde yeni bir rekora imza attığŸını, söz konusu gün 80 bin 423 dışŸ hat yolcusunun girişŸ yaptığŸını bildirdi.

Genel Müdür Birdal, Twitter hesabından yaptığŸı açıklamada, turizmin yüzünün güldüğŸünü belirterek, "ǜlkemizin turizm cenneti Antalya dışŸ hat yolcu girişŸinde yeni bir rekora imza attı. Antalya'ya 12 Temmuz'da 80 bin 423 dışŸ hat yolcusu geldi" ifadesini kullandı.
Bunun, Antalya için tüm zamanların rekoru olduğŸunu vurgulayan Birdal, "Güvenli ve kaliteli hizmetle nice rekorlara" açıklamasında bulundu.
Yaz döneminin gelmesiyle artan seferlerle Antalya Havalimanı, 21 Haziran'da iç ve dışŸ hatta inişŸ-kalkışŸ yapan 971 uçak ve 169 bin 122 yolcu, 28 Haziran'da da 981 uçak ve 172 bin 656 yolcu ile rekor kırmışŸtı.
Bu arada ramazan nedeniyle iç hat trafiğŸinde bir miktar düşŸüşŸ meydana geldiğŸini belirten Antalya Havalimanı yetkilileri, ağŸustosta günlük bin uçağŸın inişŸ-kalkışŸ yaptığŸının görülebileceğŸini kaydetti.

 
Kaynak: AA