Ak Parti Milletvekili İşık, Çözüm Sürecini Değerlendirdi

AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, "Ülkenizde barışın olması gerektiğine inanıyorsanız, huzurun oluşması için hangi şartlar gerekliyse o şartları oluşturursunuz" dedi.

Atatürk Parkında gazetecilerle bir araya gelen Işık, "Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı"nı değerlendirdi.
Çözüm süreciyle ilgili çok önemli bir paketin hayata geçirildiğini bildiren Işık, hedeflerinin dağları silahlardan arındırmak olduğunu bildirdi.
Işık, şöyle konuştu:
"Ülkenizde barışın olması gerektiğine inanıyorsanız, huzurun oluşması için hangi şartlar gerekliyse o şartları oluşturursunuz. O şartları oluşturduğunuzda, mutlaka bir takım temaslar, bir takım görüşmeler olması lazım. Siz bu görüşmelerde, taraflarla ilgili hukuki güvenceler getiremiyorsanız, insanların o süreci sağlıklı bir şekilde yürütme şansı olmaz. Sürecin sağlıklı yürüyebilmesi için İmralı'ya gidiş-gelişler, başka alanlarla, gruplarla görüşmeler, bütün çalışmalar yasal hale kavuşturulması gerekir. Şu anda tek hedef çözüm sürecini kalıcı hale getirmektir. Kalıcı hale getirme şartlarını da Bakanlar Kurulu oluşturur."
Gençlerin dağa çıkmasını önlemek, dağa çıkanları da indirmek gerektiğini belirten Işık, artık insanın dağa çıkma konusunda hiçbir haklı gerekçesinin olmadığını ifade etti.

Işık, "Hükümetimiz de bunu yasal bir zemine oturtup, gelecekte Türkiye'de sosyal barışı ciddi bir şekilde yapılandırdı. Ülkenin her bir karış toprağını güvenli hale getirildi.

Çevremizdeki ülkeleri görüyorsunuz, hepsi ateş çemberi haline gelmiş durumda. Kendi iç sorunlarıyla boğuşmaktan, insanlarının can güvenliğini koruma konusunda acziyet yaşamaktadır" diye konuştu.

Kaynak: AA