Ak Parti İl Başkanı Altaç, Bağlar'da Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, iftar sonrası Bağlar ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek, sorun ve taleplerini dinledi.

Ak Parti İl Başkanı Altaç, Bağlar'da Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Atatürk Ortaokulu bahçesinde düzenlenen toplantıya AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, AK Parti Bağlar İlçe Başkanı Hüseyin Yalar, partililer ve mahalle sakinleri katıldı.

Mahalleli tarafından karşılanan Altaç, sıkıntılı bir ilçe olan Bağlar'ı yeni yapılanma ve projeleriyle yeniden canlandıracaklarını söyledi.

Altaç, "Malumunuz Diyarbakır’ımızın birçok sorunu var. Bizler de siyasetçi olarak ilimizin bu sorunlarını çözmekle yükümlüyüz. Fakat partimizin bir ilkesi var, biz siyaseti halkla ve milletle, yani sizlerle yapıyoruz. Başbakanımız bize böyle öğretti. Bizler de sahada böyle sizlerle toplantılarla bir araya gelerek mahalle sorun ve sıkıntıları, beklentileri öğrenmek gerekiyor. Burada yapmamız gereken sizlerle tanışmaktır. Partimizin icraatlarını anlatma gibi bir talebim olmayacak. Sadece burada gece saatinde bizlerle burada olan vatandaşlarıma şunu söylemek istiyorum. 18 aydır bölgede kardeş kanı akmıyor. Bu anlamda herkesin bu süreçte Başkanımızın tavrını, duruşunu ve iradesini taktir etmesi gerekiyor. 2002’den önce bu ülkede ne kadar Kürt var, Kürt var mı yok mu, Kürt varsa nerede yaşıyor, böyle bir tartışma vardı. Hamdolsun ki şimdi bu ülkenin temel unsurlarından, dinamiklerinden birisinin Kürtler olduğunu ve herkesin buna saygı göstermesi gerektiğini hükümetimizin, sayın Başbakanımızın 12 yıldaki emekleri Türkiye’yi bu noktaya getirdi. Tabi önümüzde çok önemli dönemeçler var. Bunlardan biri 10 Ağustos. Eğer sayın Başbakanımızı ilk turda Cumhurbaşkanı seçtirirsek Allah'ın izniyle sizlerin destekleriyle ben eminim ki çözüm süreci çok iyi bir noktaya gelecektir" dedi.

Kaynak: İHA