Srebrenitsa Soykırımının 19. Yıl Dönümü

Balkan Göçmenleri Derneği Bandırma Şube Başkanı Bülent Aygün, Srebrenitsa soykırımının 19. yıl dönümüne ilişkin, "Avrupa'nın ortasında yaşanan ve diğer ülkeler tarafından seyirci kalınan insanlık ayıbı Srebrenitsa katliamını 19. yılında bir kez daha kınıyoruz" dedi.

Aygün, yaptığı açıklamada, Avrupa'nın ortasında yaşanan bu vahşete tüm dünyanın seyirci kaldığını ifade ederek, silahsız insanların ağır silahlarla donatılmış Bosna Sırp ordusu tarafından zalimce katledildiğini belirtti.

Bülent Aygün, şunları kaydetti:
"Avrupa'nın ortasında yaşanan ve diğer ülkeler tarafından seyirci kalınan insanlık ayıbı Srebrenitsa katliamını 19. yılında bir kez daha kınıyoruz. Birleşmiş Milletler Srebrenitsa'yı güvenli bölge ilan etmiş olmasına karşın 400 silahlı barış gücü askerinin varlığı katliamı önlememiştir. Srebrenitsa katliamı 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'da gerçekleşmiş en büyük toplu insan kıyımı olması ve Avrupa'daki hukuksal olarak ilk kez belgelenmiş soykırım olması açısından da büyük önem taşımaktadır. Bu güne kadar 370'in üzerinde toplu mezar bulundu. 28 bin kayıp insandan 25 bininin Bosnalı Müslüman olduğu söyleniyor. Avrupa'nın ortasında 80 kuş öldürülseydi sözüm ona medeni Avrupa ayağa kalkar, hayvan hakları savunucuları, çevreciler etrafı yakar, yıkardı."
Kaynak: AA