1. Ekinözü Turizm Çalıştayı

Ekinözü ilçesinde kaymakamlık ve belediye işŸbirliğŸinde, 1. Ekinözü Turizm LJalışŸtayı yapıldı.

Yunus Emre İlköğŸretim Okulu konferans salonunda düzenlenen çalışŸtaya katılan esnaf ve vatandaşŸlar, ilçede çözüme kavuşŸturulması gereken sorunlar hakkındaki görüşŸlerini aktardı.
Kaymakam Fatih Gül, çalışŸtayda, ilçenin ekonomik yapısının turizme dayalı olduğŸunu belirtti.

İlçede yapılan tarım ve hayvancılığŸın getirisini turizm kadar olmadığŸını dile getiren Gül, şŸöyle konuşŸtu: "İlçede geçmişŸten bugüne turizm konusunda ciddi hatalar, yanlışŸlıklar yapılmışŸ. İnsanlara yaklaşŸım, fiyat konusu, temizlik ve hizmet sunumu noktasında ciddi sıkıntılar olmuşŸ. YaşŸananlar ilçede turizmin gelişŸmesi noktasında olumsuzluklara sebebiyet vermişŸ. Bu bir haftada, bir sezonda değŸişŸecek durum değŸildir."
Gül, özellikle ilçeye gelecek olan turistlere hizmet verecek olan gençlere eğŸitim verilmesinin önemini dile getirdi.
Belediye başŸkanı Nursi LJeleğŸen ise Ekinözü'ne gelen yerli turistlerle bölge esnafı arasında yaşŸanan sıkıntıları ortaya çıkartmaya ve çözmeyi amaçladıklarını söyledi.
Turist sayısında son yıllarda ciddi oranda azalma gözlemlendiğŸini vurgulayan LJeleğŸen, "İdareciler olarak yaşŸadığŸımız yere hizmet etmek zorundayız. Bu toplantı yapacağŸımız hizmetlerin başŸlangıcı olsun. Hem ilçemizde hemde içmelerde bir değŸişŸim başŸlatmak istiyoruz. İçmelerdeki acı su esnafımızın ekmek kapısıdır" diye konuşŸtu.
Esnaf ve vatandaşŸların beden dili ve davranışŸıyla turizm için gelen insanlara iyi bir ev sahipliğŸi yapması gerektiğŸini dile getiren LJeleğŸen, değŸişŸimin ekonomik anlamda gelişŸim sağŸlayacağŸı gibi insanların bakışŸ açısını da değŸişŸtireceğŸini sözlerini eklerdi.
LJalışŸtaya, Jandarma Komutanı YüzbaşŸı Alim Yıldırım, Emniyet Amiri Mehmet Ali LJelenay, esnaflar ile diğŸer ilgililer katıldı.
 
Kaynak: AA