Gençlik Kampları Ülkelerin Tanıtımını Sağlıyor
Gaziantep ile Ludwigshafen’in ortak başarısı olan ‘Öğrenci Değişimi ve Gençlik Kampı’ projesi Federal Almanya Cumhuriyeti Gençlik Bakanlığı tarafından tüm Almanya’ya tanıtıldı.
Federal Almanya Cumhuriyeti Gençlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde Almanya’nın eski başkenti olan Bonn şehrinde gerçekleşen ‘20 yıllık Gençlik Politikalarına Yönelik Türk-Alman İşbirliği’ konferansına Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Ludwigshafen Belediye temsilcileri katılarak projelerinin detaylarını diğer konuklar ile paylaştı. Türkiye ve Almanya’dan Entegrasyon Bakanlığı’nın yanı sıra, Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Federal Aile, Kadın ve Gençlik Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gazi Üniversitesi ve Goethe Enstitüsü temsilcileri katılım sağladı.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Türkiye Redaksiyonu Müdürü Baha Güngör, Türkiye ve Almanya arasında birçok önemli gençlik projesinin gerçekleştirildiğini belirtti.
Bonn’da bulunan başarılı projelerin temsilcilerine de teşekkür ve şükranlarını sunarak başarılı bir konferans temennisinde bulundu.
Federal Almanya Cumhuriyeti Gençlik Bakanlığı, Çocuk ve Gençlik Altbirim Müdürü Thomas Themer ise ‘Geleceği Beraberce Şekillendirmek’ programının ana hedefinin çok kültürlülüğü oluşturmak olduğunu belirterek, “Almanya ve Türkiye arasında imzalanan Gençlik Siyasi Anlaşmasının üzerinden 20 yıl geçti ve bugün burada çok başarılı işlerin olduğunu görmekteyiz. Ayrıca uluslararası çalışmalar Almanya ve Türkiye’nin geleceği için çok önemli, özellikle Belediyeler ve STK’lar bu ilişkilerin gelişmesine büyük katkı sağlıyor” dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Temsilcisi, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Kamil İspir, değişimlerin zenginleşerek devam etmesi gerektiğini ve bu konuda Belediye ile STK’lara çok önemli görevler düştüğünü belirtti.
Partnerler arasındaki ilişki ve işbirliklerinin arttırılmasının faydalı olacağını belirten Kamil İspir, aynı zamanda Almanya ve Türkiye arasında gerçekleştirilen tüm projeler için bir veri tabanı oluşturulması gerektiğini söyledi.
Türk ve Alman Gençlik Değişim Programlarının katkısı üzerinde durulan konferansta özellikle şu temalar ön plana çıktı, ‘Değişimler kültürler arası öğrenmeyi geliştiriyor. Farklı bir ülkenin kültür, örf ve adetlerini tanıma fırsatı veriyor. Irkçılıktan uzak durabilmeyi sağlıyor. Farklı insanları tanımaya ve ön yargıların kaldırılmasına vesile oluyor ve son olarak da entegrasyona önemli katkılar sunmuş oluyor.’
Öte yandan bugüne kadar yapılan projelerde toplam 3 bin 543 Türk ve Alman gencinin bu projelerden faydalandığı öğrenildi. Programa Gaziantep Büyükşehir Belediyesi adına Kardeş Şehirler Şube Müdürü Şahin Çetin ve Ludwigshafen Belediyesi adına Meclis Üyesi ve Gençlik Çalışmaları Dairesi Yetkilisi Pedagog İbrahim Yetkin ile uluslararası ilişkiler bürosu temsilcileri katıldı.