Dalyan’da Turistlerin Şaşırtan Korosu

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesinde, yaz turizminin başlamasıyla beraber, tatile gelen bir grup turist, Dalyan'da ki Cumhuriyet Meydanı'nda birden bire şarkı söylemeye başlayınca görenleri şaşırttı.

Dalyan’da Turistlerin Şaşırtan Korosu

Farklı mesleklerden ve farklı ülkelerin vatandaşlarından oluşan 25 kişilik "Londra Songlines Korosu" her sene farklı bir ülkeye tatile giderek, şarkı söylüyor. Bu yıl da Dalyan'a gelen grup, Dalyan'ın merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanın'da toplanarak 45 dakika süren konser verdiler. Farklı ülkelerin etnik müziklerini seslendiren koro, verdikleri ani konserle çevredekileri şaşırttı.

Koronun şefi İngiliz Turist Sarah Jewell yaptığı açıklamada, "Bu gurubu 1995 yılında Londra'da kurduk, hiçbir grup üyesi profesyonel değil ve farklı mesleklerle uğraşıyoruz,
her sene başka bir ülkeye gidiyoruz. Geçen sene Fransa'daydık, Türkiye'ye de en son 2010'da geldik fakat Dalyan'da değil Side'deydik. Gittiğimiz yerlerde birden bire bir araya gelip şarkı söylemeye başlıyoruz ve insanları şaşırtıyoruz, hem onlar eğleniyor hem de biz eğleniyoruz. Dalyan'da ki atmosferi çok sevdik, yeniden gelmeyi çok istiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA