Emniyetten Öğrencilere Eğitim Semineri

Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Bölge Trafik ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından öğrencilere trafik bilinci kazandırılması amacıyla Atmalı ve Yarmakaya Köyleri Ortaokullarında toplam 140 öğrenciye slayt ve video destekli seminer düzenlendi.

Emniyetten Öğrencilere Eğitim Semineri

Bu seminerlerde, öğrencilere yaya geçitleri olan ve olmayan yerlerde yol üzerinden karşıdan karşıya geçiş kuralları, okul servisi ve araçlarda uyulması gereken kurallar, bisiklet kullanma yaşı ve karayolu üzerinde kullanımı, emniyet kemerinin kullanılması ve önemi gibi konularda yaş gruplarına uygun ve anlaşılabilir kısa eğitici filmler ve slayt sunumu eşliğinde bilgiler verildi.

Seminer sonunda trafik ile ilgili öğrencilere ödüllü sorular sorularak öğrencilerin dikkatinin arttırılmaya çalışıldığı öğrenildi. Sorulara tüm öğrencilerin cevap verme isteği katılımcıları ve öğretmenlerini fazlasıyla mutlu etti. Program sonunda trafik kuralları sorularına doğru cevap veren öğrencilere futbol topu hediye edilirken trafik alanlarında top oynanmaması gerektiği öğrencilere hatırlatıldı.

Aynı zamanda köylerde çiftçilere yönelik traktör ve biçerdöver başta olmak üzere tarım araçlarının güvenli ve doğru kullanımı konusunda da düzenli olarak eğitimler verildiği ve verilen eğitimlerin devam ettiği öğrenildi.
Kaynak: İHA