Cizre Myo'da Mezuniyet Töreni

Şırnak Üniversitesi Cizre Meslek Yüksekokulu altıncı dönem mezunlarını verdi.

Okuldan mezun olan 186 öğrenci için okul bahçesinde düzenlenen törende konuşan Şırnak Valisi Hasan İpek öğrencileri ve ailelerini kutladı. Şırnak Valiliği olarak ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak insanların huzur, barış ve mutluluk içerisinde yaşamaları için her türlü gayreti gösterdiklerini ifade eden İpek, özetle şunları kaydetti:
"Şırnak'ta çözüm sürecine çok inanmış bir şekilde çok sağlıklı ve çok güzel bir hayat, çok sağlıklı bir yapı oluştu. Bunu bozmak isteyen çok küçük guruplar var. Bunlara Şırnaklılar, Cizreliler ve Silopililer rağbet göstermiyor. Aynı zamanda üniversitelilerimiz de rağbet etmiyor. Çünkü bin yıllık bir kardeşliğimiz var ve bin yıllık kardeşliği Şırnaklılar olarak tekrar hayata geçirmek istiyoruz. İnşallah huzur ve mutluluk bu bölgeden kaynaklanacak ve ilelebet devam edecektir."
Okulun Öğrenci Temsilcisi Şemsihan Yiğit, Okulu Müdürü Vedat Sönmez ve Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Ali Akmaz da konuşma yapmasının ardından Bilgisayar Bölümünden Hatice Üçkardeşler, Muhasebe Bölümünden Fidan Yıldızaydın, Çocuk Gelişimi Bölümünden Sema Gümüştekin bölüm birincileri olurken okulun en başarılı öğrencisi ise Fidan Yıldızaydın'a ödülleri verildi.

Çekilen hatıra fotoğrafının ardından öğrenciler üçten geriye sayıp keplerini havaya fırlatırken okulun bahçesinde bekleyen aileler ise çocuklarının bu mutlu anlarını alkışlayıp yanlarında getirdikleri fotoğraf makineleri ve kameralarla anı ölümsüzleştirdiler. Tören canlı müzik eşliğindeki mezuniyet yemeği ile son buldu.

Kaynak: AA