Mhp Genel Başkan Yardmcısı Durmaz, Dolu Mağduru Çiftçileri Ziyaret Etti

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Sarıkaya ilçesinde dolu mağduru çiftçileri ziyaret etti.

Sarıkaya ilçesindeki bazı köylerde ceviz büyüklüğünde yağan dolu sonrasında ekili araziler zarar gördü.
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Sarıkaya ilçesine bağlı Alifakılı, Çatak, Yahyalı, Pınarkaya ve Akbenli köylerinde dolu yağışından zarar gören ekili arazileri gezerek, mağdur olan çiftçilerin sorunlarını dinledi.
Çiftçiler, Durmaz'dan durumlarının kötü olduğunu, mağduriyetlerinin TBMM'de dile getirilmesini ve bu sorunlarıyla yakından alakadar olmalarını istedi.
Ziyaret sonrası gazetecilere açıklama yapan Durmaz, çiftçilerin bu sorunları için ellerinden geleni yapacağını, konuyla ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e soru önergesi verdiğini ve Bakanlığın bu konuyla ilgili ne gibi çalışmaları olacağını sorduklarını ifade etti.

Köylerde doludan dolayı hasarın, yüzde yüz olduğunu belirten Durmaz, şunları kaydetti:
"Bu zarar sadece ekili işlerdeki zararı ifade etmiyor. Aynı zamanda hayvancılık konusunda da, saman konusunda da ciddi sıkıntıların bizi beklediğini gösteriyor. Bu nedenle çok kapsamlı geniş tedbirlerin alınması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Zaten dün sabah itibariyle grup toplantısında, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli de bu konuyu dile getirdi. Ben de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı'na bir önerge vererek bu konuda yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi istedim. Bu hususlarda elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Çiftçimizin zaten çok zor ve sıkıntılı bir ortamda olduğunu, sıkıntılarının çok olduğunu, dünyanın en pahalı girdilerini kullanarak üretim yapmaya gayret ettiğini biz biliyoruz ve öteden beri de dillendiriyoruz. Elimizden gelen her türlü çabayı sarf ederek çiftçimizin sorunlarına ve sıkıntılarına çare bulmaya gayret edeceğiz."
Kaynak: AA