Kocaeli'de Gezi Parkı Odaklı Eylemlere İlişkin Dava

Gezi Parkı odaklı eylemler nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 236 sanıktan 5'inin yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli 4. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklardan Burcu Didinedin, Berkay Samed Bayrak, Baran Kaya, Bahadır Sertel, Batuhan Kalyoncu ve ve avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan Didinedin, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, eşiyle Türk bayraklarıyla gittikleri Cumhuriyet Parkı'nda uyarı yapılmadan üzerlerine biber gazı sıkıldığını öne sürdü.
Didinedin'in avukatı Güler Çetin de müvekkilinin polis tarafından çekilen görüntülerde yer almadığını anlatarak, kayıtların incelenmesini istedi.
Sanık Sertel de Cumhuriyet Parkı'nda polisin anons yaptığını ancak içeriğini duymadığını ileri sürerek, biber gazlı müdahale sonrası bronşiti olduğu için olay yerinden uzaklaştığını söyledi.

Büfeden soda alarak dinlendiğini dile getiren Sertel, Acısu mevkisindeki evine giderken polis tarafından coplanarak gözaltına alındığını kaydetti.

Bayrak da olay günü protesto hakkını kullandığını, epilepsi hastası olduğu için biber gazlı müdahale sonrası yaklaşık 20 dakika baygın kaldığını ifade etti.

Baygınken darbedildiğini öne süren Bayrak, "Beni dövenleri görmedim. Eylemciler beni kendime getirdi. Ayağa kalkınca vücudumda morluklar olduğunu fark ettim. Olaydan sonra gözaltına da alınmadım. Polise mukavemette bulunmadım" şeklinde konuştu.

Sanık Kaya da olayla ilgisinin bulunmadığını iddia ederek, suçlamaları reddetti.
Kalyoncu da 2 arkadaşıyla çiğ köfte yemek için dükkana girdiklerini dile getirerek, çıkışta gözaltına alındığını, eyleme katılmadığını kaydetti.

Mahkeme, duruşmanın yarına ertelenmesine karar verdi.
Kocaeli'de, Gezi Parkı odaklı eylemlere destek vermek amacıyla çeşitli tarihlerde düzenlenen gösterilerde, "polise mukavemet, kamu malına ve esnafa zarar vermek" suçlarından 236 kişi hakkında dava açılmıştı.
Kaynak: AA