Avustralya Başbakanı Abbott 10 Günlük Yurt Dışı Ziyareti Başladı

Avustralya Başbakanı Tony Abbott, Fransa, Kanada ve ABD'ye yapacağı 10 günlük resmi ziyaret için başkent Canberra'dan ayrıldı.

Abbott'un, ziyaretinin ilk durağı Fransa'ya gitmeden önce Endonezya'nın Batam Adası'nda Endonezya Devlet Başkanı Susilo Bambang Yudhoyono ile görüşeceği açıklandı. Batam Adası'nda yaklaşık 6 saat kalacağı belirtilen Abbott, Yudhoyono görüşmesinde iki ülke arasındaki ilişkiler, Avustralya'ya Endonezya'dan teknelerle gelen sığınmacılar, iki ülke arasındaki sınır güvenliği gibi konuların gündeme geleceği açıklandı.
Başbakan Abbott'un ziyareti esnasında, mülteciler, sığınmacılar, Avustralya ekonomisi, karbon salınım gazı, iklim değişiklikleri, vergiler, G20 Zirvesi, stratejik ve ekonomik işbirliği gibi birçok konunun gündeme geleceği bildirildi.

Abbott, Fransa'da D-Day olarak da bilinen 6 Haziran 1944'te ABD'nin Normandiya çıkarmasının yıl dönümüne 7 Avustralyalı gazi ile katılacak. Başbakan Tony Abbott 10 günlük geziyle ilgili yaptığı değerlendirmede kendisi ile çok sayıda iş adamının gezide yar alacağını hatırlatarak, Avustralya Uluslararası yatırımcılara açık olduğunu ve daha güçlü bir Avustralya oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Kaynak: AA