Kesk’ten ‘taşeron Yasa Tasarısı’na Tepki Eylemi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), kamuoyunda “Taşeron Yasa Tasarısı” olarak bilinen yasal düzenlemeye, içinde kamu emekçilerinin iş güvencesini ortadan kaldıracak maddeler yer aldığı gerekçesiyle tepki gösterdi.

Kesk’ten ‘taşeron Yasa Tasarısı’na Tepki Eylemi

KESK Samsun Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Suat Yıldız, Öğretmenevi önünde yaptığı açıklamada, “AK Parti iktidarı 30 Mayıs 2014 tarihinde TBMM’ye sunduğu ve hala Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmekte olan kamuoyunda ‘Taşeron Yasa Tasarısı’ olarak bilinen torba tasarı ile çalışma hayatında adeta sıkıyönetim ilan edilmektedir” dedi.

Tasarıya, hukuk ilkelerini ve iş güvencesini fiilen ortadan kaldıran bazı eklemeler yapıldığını belirten Yıldız, “Torba yasaya eklenen 82. madde ile idare kesinleşmiş yargı kararlarını atama işlemlerinde iki yıl uygulamama özgürlüğünü kazanmaktadır. Oysa mevcut uygulamada öngörülen süre 30 gündür. Başta 82. madde olmak üzere iş güvencemizi ortadan kaldıracak, emekçiler lehine olan yargı kararlarını by-pass edecek maddeler derhal düzenlemeden çıkarılmalı, taşeronlaşma yasaklanmalıdır” diye konuştu.

Kaynak: İHA