Buca’dan Ekmek İsrafını Önlemek İçin Büyük Kampanya

İzmir'in Buca ilçesinde ekmek israfını önlemek için ramazan boyunca sürecek “Ekmeğini Benimle Paylaşır mısın?” projesi hayata geçirildi.

Buca’dan Ekmek İsrafını Önlemek İçin Büyük Kampanya
Proje ile yoksul vatandaşlar için bir ekmek rafa koymak ve bayat ekmekleri değerlendirerek israfı önlemek amaçlanıyor. Projede dikkat çeken bir başka noktada bayat ekmeklerden yapılabilecek yemeklerin tariflerini içeren kitapçıklar dağıtılacak. Projenin başarı ile uygulanması halinde 100 bine yakın ekmeğin de israfı önlenmiş olacak.
Buca Belediyesi ve İzmir Fırıncılar Odası işbirliğiyle ekmek israfının önüne geçecek olan “Ekmeğini Benimle Paylaşır mısın? İhtiyacı olan alsın diye bir ekmek de sen koy rafa” adlı sosyal projenin protokol töreni Buca Belediyesi’nde gerçekleştirildi.

Törende konuşan İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Fikri Sırtı proje ile birçok yoksul vatandaşın ihtiyacının karşılanacağını belirterek, projenin Ramazan ayından sonra devam etmesi için çalışmalara başlayacaklarını ifade etti.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina yepyeni projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Belediyeler sadece altyapı hizmetleri değil sosyal kültürel faaliyetleri de hayata geçirmek zorundadır.Burada iki amacımız var. Birincisi cidd miktarda ekmeği şisraf ediyoruz. Bu yüzden bayat ekmekleri nasıl kullnacağımıza dair yemek tarifleri içeren kitapçık hazırladık. Diğeri de fırınladaki raflara bir ekmek de vatandaşlarımızın koyarak yoksul kişilerin ihtiyacını karşılamak. ’Komşum açken tok yatan bizden değildir’ sözünden yola çıkarak da Ramazan ayında daha hassas davrandık. İş Bucalı vatandaşlarımıza düşüyor. Ben inanıyorum ki onlar bu projeye sahip çıkacak. Kendi ihtiyaçlarını karşılarken, vatandaşlarımızın da karınlarını doyurmasına vesile olacaklar” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Fikri Sat ile Başkan Levent Piriştina birlikte protokolü imzaladı.
Kaynak: İHA