Dünya Tekvando Şampiyonundan Başkan Bakıcı'ya Ziyaret

Engellere meydan okuyan Erzincanlı Dünya Şampiyonu Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı'yı makamında ziyaret ederek, tekvandonun Selçuk'ta da yaşatılması konusunda çalışma başlattıklarını ve bu çalışmaya Belediyeden destek istediklerini söyledi.

Dünya Tekvando Şampiyonundan Başkan Bakıcı'ya Ziyaret
Spora ve sosyal sorumluluk çalışmalarına son derece önem veren Başkan Bakıcı, Selçuk Belediyesi olarak yapılacak olan çalışmaya her türlü katkı koymaya hazır olduklarını ifade etti.


Erzincan'ın Tercan ilçesinde, 1993 yılında geçirdiği iş kazası sonucu elini kaybeden ve 2009 yılında tekvandoya başlayan Turan Erdoğan, 2010 yılında önce engelli sporu olan Para Tekwondo'da Türkiye, ardından dünya şampiyonu olmuştu. İzmir'de ikamet eden ve spor yaşamını burada devam ettiren milli sporcu, Selçuk Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Sönmez Akbaş ve Kulüp Antrenörü Fahrettin Eren ile birlikte Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı'yı makamında ziyaret etti.

Selçuk'ta faaliyet gösteren Selçuk Gençlik Spor Kulübü Derneği ile ortak bir proje hazırlığı içerisinde olduklarını, burada açmayı planladıkları Tekvando Spor okulunda yetişecek gençler ile yarışmalara katılmayı hedeflediklerini ifade eden Milli tekvandocu Turan Erdoğan, "Burada yapacağımız ortak çalışma ile katılacağımız yarışmalarda Selçuk Belediyesini de en iyi şekilde temsil etmeyi umuyorum. Bu konuda Belediyenin desteği bizleri daha çok güçlü kılacaktır" diyerek Başkan Bakıcı'dan bu konuda destek istedi.

SPORA DESTEĞİMİZ TAMDIR
Milli sporcu Turan Erdoğan ile ilk kez karşılaştığını ve hem Türkiye, hem de Dünya Şampiyonu olan milli sporcu Erdoğan ile tanışmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Başkan Bakıcı, ayrıca Milli sporcunun Selçuk'ta olması kendilerini onurlandırdığını ifade etti.

İlçede faaliyet gösteren Selçuk Gençlik Spor ile ortak bir çalışma yapmayı planlayan Milli Sporcu Turan Erdoğan'ın bu girişiminin hem Gençlik Sporun temsili açısından, hem de Selçuk ilçesi açısından önemli getirileri olacağına inandığını kaydeden Başkan Bakıcı, Belediye olarak bu konuda gereken desteğin verileceği ifadesini kullandı. Selçuk Gençlik Spor ile yapılması planlanan bu birliktelikte Milli sporcu tarafından Selçuk'taki gençlerin faydalanmasının önemli bir adım olduğunun altını çizen Başkan Bakıcı, gençlerin kahve köşelerinden uzaklaşması adına yapılacak olan sportif çalışmaların hız alacağını, bu tür çalışmaların da Belediyenin görevi olduğunu kaydetti.

Başkan Bakıcı, kendisini ziyaret eden Milli Sporcu Turan Erdoğan ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: İHA