İzmirli İzciler Foça'da Soma'yı Unutmadı

İzmir’in Foça İlçesi’nde 23-29 Haziran 2014 tarihleri arasında kamp yapan İzmir İzci ve Doğa Sporları Gençlik Spor Kulübü (İZDOS GSK) izcileri edindikleri beceri ve alışkanlıklarla evlerine özgüvenlerini pekiştirmiş olarak döndü.

İzmirli İzciler Foça'da Soma'yı Unutmadı
7-18 yaş arası 75 izcinin katılımıyla ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Acar kampingde gerçekleştirilen kamp dönemi hem izcileri hem liderlerini mutlu etti.
Kulüp lideri emekli öğretmen Hülya Bilgen’in yönetimi, liderler Türkan Hızlı, Mehmet Ali Yalçın, Hülya Gediklerli, Cihan Bilgen, Semra Taşkın, Busen Alpaslan- Mustafa Güngör, Alev Selçuk, Erman Pehlivan ve Güzide Akkoca’nın gözetiminde sabah teftişiyle başlayan kamp döneminde izcilere çeşitli el becerileri, tertip düzen, her zaman hazır olma, kendi başına hayatı idame ettirme, doğal zorluklara karşı çözüm üretme gibi yetenekler kazandırıldı. Denizde ve karada eğlenceli oyunlarla tatil havası da yaratıldı. Ateş yakma, kısıtlı ortamlarda su depolama ile yardımlaşma ve dayanışmayı esas alan faaliyetlerden arta kalan zamanlarda serbest sosyal etkinliklere de izin verildi.

İzciler oluşturdukları bir havuzun içine koydukları madenci baretine “Soma’yı Unutmadık” yazarak şehit madenci çocuklarına da selam gönderdiler.
Kaynak: İHA