İş-kur'dan İş Gücü Piyasası Toplantısı

Siirt Çalışma ve İş Kurumu (İş-Kur) İl Müdürü Ömer Aslan, Siirt’te istihdamın artırılması için neler yapılabileceğiyle ilgili Siirt’teki mali müşavir ve muhasebecilerle bir toplantı düzenledi.

İş-kur'dan İş Gücü Piyasası Toplantısı

Paydaş kuruluşların güç birliği yapmasıyla Siirt’te farkındalık oluşturulabileceği amacıyla bu toplantıyı düzenlediklerini belirten Siirt İş-Kur Müdürü Ömer Aslan, iş gücü piyasasıyla daha yakından ilgilenmek ve onlara daha faydalı olmak için her işyerine bir danışman görevlendirdiğini söyledi.

Aslan, özellikle 6. Bölge teşviklerinden büyük beklenti olmasına rağmen aynı şartları taşıyan diğer illerin aslan payını kaptıklarını, ancak Siirt’in beklenilen payı alamadığına dikkat çekti. Teşvikler konusunda el birliği ile yatırımcıları motive etmenin gerektiğini belirten Aslan, “Kurum olarak yatırımcıların sorunlarına çözüm bulmak için ayaklarına gitmemiz gerekir. İl Müdürlüğümüz iş yeri ziyaretlerinde Türkiye genelinde açık ara önde durumda. Buna rağmen Siirt’in kendine has sorunlarıyla tek başına baş edemez. Paydaş kuruluşların güç birliği yapmasıyla Siirt’te farkındalık oluşturulabilir. İş gücü piyasasıyla daha yakından ilgilenmek ve onlara daha faydalı olmak için her işyerine bir danışman görevlendirdi. İşyerlerinin de mutlaka kendi danışmanlarıyla irtibat içinde olmaları ve onlardan faydalanmaları gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA