Gaziantep'teki Fabrika Yangını Kontrol Altına Alınamıyor

Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir halı fabrikasının depo bölümünde çıkan yangına havadan helikopter ve uçakla, yerden onlarca itfaiye eriyle müdahale ediliyor.

Gaziantep'teki Fabrika Yangını Kontrol Altına Alınamıyor
4 saattir devam eden yangın kontrol altına alınamıyor.
Gaziantep 4. OSB’de bulunan Özkaplan halı fabrikasının depo bölümünde bilinmeyen bir sebepten çıkan yangın bir türlü kontrol altına alınamıyor. Rüzgarın da etkili olduğu bölgede alevler fabrikanın tamamını etkisi altına aldı. Adana’dan gelen ve su taşıyan helikopter ile uçak, yanan fabrikaya su taşıyarak boşaltma yaptı. Kimyasal madde bulunan fabrikada yer yer patlamaların meydana geldiği öğrenildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz bütün ekiplerin yangına müdahale ettiğini belirterek, “Yangının büyüklüğünü fark edince Adana’da bulunan uçak ve helikopterlerden de yardım istedik. Yangın rüzgarın da etkisiyle kontrol edilmesi zor oluyor. Fabrikanın dört bir yanından müdahale devam ediyor ve kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Şu anda diğer fabrikalara sıçramasını tamamen önledik. Fabrika kendi içinde yanmaya devam ediyor. 177 personelimiz görev başında. 40 tane kendi aracımız burada bulunuyor. Kahramanmaraş’tan da gelen iki araç var. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nin itfaiye ekipleri de burada bulunuyor. Gaziantep Havalimanı’nın itfaiyesinden de 3 araç burada bulunuyor. Bir de helikopter ve uçak, söndürme çalışmalarına katılıyor. Havadan ve yerden 50 araç ve 200 personelle müdahalenin yapıldığını söyleyebiliriz” dedi.

Kaynak: İHA