Bü İslami İlimler Dekanı Konya’da Çalıştaya Katıldı

Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Civelek, Konya’da düzenlenen ve Din Öğretiminde Kalite Çalıştayı’na katıldı.

Bü İslami İlimler Dekanı Konya’da Çalıştaya Katıldı

Türkiye’deki devlet ve özel üniversitelerin İlahiyat ve İslami İlimler Fakülte Dekanları ve Arapça Bölüm Başkanlarının oluşturduğu 130 öğretim üyesinin katıldığı çalıştay, eş zamanlı olarak düzenlenen ‘İlahiyat Programında Kalite’ ve ‘Hazırlık Arapça Programında Kalite’ başlıklı iki kategori olarak gerçekleşti.

Türkiye İmam-Hatipleri Vakfı’nın (TİMAV) Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin işbirliği ile gerçekleşen ve Yüksek Din Öğretiminde kalite sorunlarını ve çözüm önerilerini tartışma imkanı oluşturan çalıştayda, pek çok önemli konu SWOT araştırma tekniği sistemiyle masaya yatırıldı ve çözüm önerileri sunuldu. Çalıştayda ‘İlahiyat Programında Kalite’ başlıklı oturumlarda, İlahiyat gibi fakültelerde sürdürülen eğitim öğretim programlarına öğrenci seçim süreci, öğrenci kontenjanları, program yeterliklerinin sorgulanması, öğretim elemanlarının işlevlerinin öğretim, bilimsel araştırma, topluma hizmet ve danışmanlık kapsamında irdelenmesi; eğitim uygulamalarının modern eğitim yaklaşımları çerçevesinde tartışıldı. Bunların yanı sıra öğrenme ortamlarının fiziki durumu, öğretim materyalleri, öğretim elemanlarının sayısal anlamda yeterliliği, teknolojik alt yapı sorunlarının tespiti gibi konular tartışılmış ve bunlarla ilgili çözümler ele alındı. “Hazırlık Arapça Programında Kalite” başlıklı oturumlarda ise hazırlık sınıfları ders içerikleri; materyalleri ve yöntemleri incelendi ve program ve ders yeterlikleri; ölçme değerlendirme sistemleri ile hazırlık sınıfı eğitimini etkileyen diğer unsurlar ele alındı. 80 Fakülte Dekanı ve Bölüm Başkanlarının içinde olduğu 130 öğretim üyesinin katıldığı çalıştay sonunda fakültelerin toplumsal birlik ve beraberliğin tesisinde önemli rolü olduğuna vurgu yapıldı.
Kaynak: İHA