Farklı Dinlerin Temsilcileri Şişli’deki İftarda Biraraya Geldi

Farklı dinlerin temsilcileri, Ramazan’ın ilk günü Şişli’de buluştu.


Şişli Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırı, Ramazan’ın ilk gününde ilçedeki farklı dinlerin temsilcilerini ağırladı. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün ev sahipliğinde Rum Cemaati’nden rahip Hrisantos Dimitriyadis, Süryani Kadim Cemaati Yönetim Kurulu üyesi Tuncay Altunışık, Süryani Katolik Patrik Vekili Yusuf Sağ, Şişli Müftüsü Ahmet Tüccar, Ermeni Patrikhanesi Episkoposu Sahag Maşalyan, Süryani Ortodoks Cemaati ruhanisi P. Melki Akyüz, Şişli Kaymakamı Salih Işık ve Şişli Emniyet Müdürü Fatih Sarıyıldız, iftar yemeğinde biraraya geldi.

Şişli Meydanı’nda kurulan ve Ramazan ayı boyunca her akşam 3 bin kişinin orucunu açacağı çadırın ilk gününde yemekten önce Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okundu. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, iftar yemeğine katılan vatandaşlarla yakından ilgilendi. Başkan İnönü, hoşgörü ayı olarak bilinen Ramazan ayının bütün İslam alemine barış ve huzur getirmesini dileyerek, “On bir aylar içerisinde en mübarek ay olarak bilinen bu ayda nefsimizi eğitip, bedenimizi dinlendirip bütün aç kalan canlıların duygularını hissedeceğiz. Mübarek Ramazan ayına ‘hoşgeldin’ derken tutulan oruçların, edilen duaların ve bütün ibadetlerin kabul görmesini dilerim” dedi.

Süryani Katolik Patrik Vekili Yusuf Sağ da, barış mesajları vererek Ramazan ayının birliğe ve beraberliğe vesile olmasını diledi.

Ermeni Patrikhanesi Episkoposu Sahag Maşalyan ise, “Buradaki tablo dinlerin savaşı değil, barışını gösteren bir tablo. Umarız bu Ramazan’da tutulan oruçlar, edilen rüyalar dünya barışını sağlar” şeklinde konuştu.

İftar yemeğine katılan Anadolu Sağırlar Derneği üyeleri adına konuşan Dernek Danışmanı Şebnem Şen, “Şişli Belediyesi’nin bize yapmış olduğu çok kıymetli ziyafet için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Şişli Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırı, aynı zamanda yüzlerce kişinin orucunu açması için kumanyaların dağıtılacağı bir merkez olarak da hizmet verecek. Şişli Belediyesi ayrıca her akşam ilçenin ekonomik düzeyi düşük mahallelerinde ve okul yurtlarına kumanya ve erzak yardımında bulunacak. Yemek dağıtım sayısıyla birlikte erzak yardımı yapılan kişi sayısının toplam 25 bini bulması hedefleniyor

Kaynak: İHA