Adrasan turizm bölgesi'nde yangın

Antalya'nın Kumluca İlçesi İnceboyun mevkisinde kızıl çam alanında henüz belirlenemeyen nedenle ortaya çıkan orman yangını ile beraber 5 otel tamamen yandı.

Adrasan turizm bölgesi'nde yangın
Rüzgarın da etkisiyle alevler yerleşim birimlerine sıçradı. Bazı otel, pansiyon ve hediyelik eşya satan dükkanlar yandı.

Yangına, Antalya, Kumluca, Finike ve Kemer'den orman işçileri müdahale etti. İki helikopter ve bir uçak da söndürme çalışmalarına havadan destek verdi.

Rüzgar söndürme çalışmalarını olumsuz etkiledi.

Yangının tehdit ettiği ev, otel, işyerleri ve pansiyonlar jandarma denetiminde boşaltıldı.


Alevlerin sıçradığı bazı pansiyon ve işyerleri yanmaya başladı.

Milli park alanı olan bölge sarp olduğu için söndürme çalışmaları güçlükle yürütüldü.

'2 TURİST ODADA KALDI'

Bir pansiyon sahibinin '2 İngiliz turist odada kaldı, çıkamadı' haykırışları paniğe neden oldu. Diğer tesislerde kalan tatilciler, İngiliz turistleri odalarından dışarıya çıkardı. Hediyelik eşya dükkanı ve restoran alevler içinde kaldı. Restoranda bulunan tüpler restoran çalışanları tarafından çıkartılırken, içeride kalan diğer tüpler peşpeşe patladı. Ptalama nedeniyle can kaybı olmadı.

5 OTEL TAMAMEN YANDI, CAN KAYBI YOK

Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk de tesislerin bulunduğu bölgede yangının kontrol altına alındığını söyledi. Adrasan Mahallesi'nde 78 tesis bulunduğunu belirten Baştürk, 'İlk belirlemelerimize göre yangında 5 otel ile bir kaç günübirlik küçük tesis tamamen yandı, 4-5 otel ise zarar gördü. Otelleri zamanında boşaltmamız sayesinde çok şükür can kaybı ve yaralanma olmadı' diye konuştu.

Baştürk, hafif şekilde dumandan etkilenen insanların olduğunu, bunlara da olay yerindeki 112 Acil Servis ekipleri tarafından müdahale edildiğini kaydetti.

Tesislerdeki yangında otel sahipleri, çalışanları ile çevredeki vatandaşlar da soğutma çalışmalarına yardım etti.